Plankenkoorts – Tamara Haagmans

Lieve lezers,

Zoals jullie weten verslind ik alle boeken die Tamara Haagmans schrijft. Haar 2e feelgood roman bij uitgeverij L.s is een tijdje terug verschenen en vandaag vertel ik jullie graag meer over dit boek.

Titel: Plankenkoorts
Auteur: Tamara Haagmans
Verschenen:  Juni 2020
Pagina’s: 268
Uitgever: L.s

Mara werkt bij het familiebedrijf van haar opa en oma: een winkel met tweedehands boeken, bladmuziek en theaterstukken. Op een dag komen er ineens tientallen mensen achter elkaar de winkel binnen. Ze halen alles overhoop en lijken op zoek te zijn naar iets, maar wat? Wat ligt er in het winkeltje van Mara’s opa en oma? Dan komt er een knappe man de winkel binnenlopen… Hij heet Lucas, en Mara denkt dat hij ook de winkel komt slopen. Maar niets is minder waar. Wie is hij, en waarom is hij uit het niets zo geïnteresseerd in Mara?

Zoals altijd beginnen we bij de looks van het boek. De cover is niet mijn ding, maar never judge a book by it’s cover (ironisch genoeg komt deze zin ook voor in het boek). Het lettertype is fijn en daardoor leest het lekker weg. Ook is het boek opgedeeld in niet al te grote hoofdstukken waardoor je heel makkelijk denkt, nog één hoofdstuk dan.

Het boek begint al direct leuk. Mara begeeft zich in een lastige situatie met een horde klanten in de winkel waar ze zo snel mogelijk vanaf moet zien te komen voordat ze de winkel van haar lieve opa slopen. En hiermee is gelijk de toon van dit boek gezet.
Vanaf het allereerste begin ontwikkel je een liefde voor Mara, een lieve zorgzame meid. Ik denk dat we ons allemaal wel kunnen verplaatsen in Mara en daarom maakt het dat ik direct genoot van dit personage.

Ik heb enorm moeten lachen om dit boek. Omdat Tamara een Nederlandse auteur is zitten er zo veel leuke herkenbare grapjes in. Ik vind dit soort dingen gewoon altijd heel leuk in een boek. Maar ook zitten er van die typische momenten in die in elke feelgood horen.

Het boek is geen standaard feelgood/chicklit. Het heeft een diepere laag met serieuze emoties en keuzes. Het boek leest vooral met een lach op het gezicht maar later komt daar ook een traan en frustratie bij kijken. Zoals ik al zei is het geen standaard feelgood maar het is ook zeker geen te zwaar boek. Het is een heerlijk boek om even te ontsnappen aan de wereld van nu. Ja, een hoop dingen in het boek voelde ik op mijn klompen aan maar dat was helemaal niet erg. Het was juist mooi om te lezen hoe dit avontuur zich zou ontvouwen in een prachtig verhaal.

Kort gezegd heb ik dus weer genoten van dit boek. Het is gewoon heerlijk om in deze zware tijd even tussendoor te lezen.

Plankenkoorts is een echte feelgood en gegarandeerd een fijne leesavond.

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *