Het dorpje Happiness – Holly Martin

Lieve lezers,

Ik was enorm toe aan een heerlijke roman vol met feelgood en toch een echt verhaal er in. Het dorpje Happiness leek me zo een boek, vanuit uitgeverij Zomer & Keuning mocht ik hem recenseren en vandaag vertel ik jullie graag alles over dit boek

Titel: Het dorpje Happiness
Auteur: Holly Marten
Verschenen:  Oktober 2020
Pagina’s: 320
Uitgever: Z&K

Willow, de hoofdpersoon in ‘Het dorpje Happiness’ van Holly Martin, heeft behoefte aan een nieuwe start. Haar relatie is net voorbij en iedereen in het dorpje waar ze woont, heeft er een mening over. Als Willow een advertentie ziet om een jaar lang gratis in het dorpje Happiness te wonen, lijkt het een droom. Ze pakt haar koffers en vertrekt. De droom blijkt te mooi om waar te zijn: het dorpje is lang niet zo lieflijk als op de foto’s en de meeste pittoreske pandjes bevinden zich in erbarmelijke staat. Maar Willow geeft niet zomaar op en gelukkig staat ze er niet alleen voor. 

Het dorpje Happiness heeft een prachtige cover. Dit boek zou ik gelijk oppakken in de winkel, het reflecteert gelukkig ook de binnenkant. Het heeft een prettig lettertype en een mooi formaat. Het boek is opgedeeld in vrij veel hoofdstukken maar dit zorgde er voor dat ik toch elke keer nog even een hoofdstuk wilde lezen.

Het boek zelf was een warm bad om te lezen. Ik heb zelfs expres een beetje langzamer gelezen zodat ik er langer van kon genieten.
Holly heeft een prachtige setting weg gezet waarin het verhaal zich afspeelde. Ik zou bijna zelf mijn koffers pakken en in Happiness gaan wonen.

Willow is een geweldig personage dat gelijk aanvoelt als je beste vriendin. Maar ook Andrew is een personage waar je gelijk verliefd op wordt. Samen met deze twee personages volg je hoe er van niets iets prachtigs gemaakt gaat worden. Maar dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot.
Ik heb erg genoten van hoe het verhaal opbloeide en hoe verschillende momenten en levensgebeurtenissen met elkaar verweven werden. Het boek staat ook vol met hilarische situaties maar vooral veel bijzondere momenten.
Zowel Willow als Andrew zijn 2 bijzondere personages met hun eigen baggage. Maar dit maakt juist het verhaal en hun weg extra bijzonder.

Het boek gaf me ook een les dat hoe saai iets ook mag lijken je kan er altijd zelf verandering in brengen. En dat je nooit vast moet zitten in je eigen sleur als je het heft in handen kan nemen.


Ik ben dol op het het dorpje Happiness met als zijn bewoners, kleine huisjes, het strand en donkere straatjes. Ik hoop dat we nog heel vaak terug mogen gaan naar Happiness.

Het dorpje Happiness staat garant voor een heerlijk leesavontuur

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *