Het geschenk van Happiness – Holly Martin

Lieve lezers,

Zoals jullie in mijn vorige recensie hebben kunnen lezen ben ik verliefd geworden op het dorpje Happiness met al haar inwoners. En nu kan je speciaal voor de kerst terug naar Happiness. Want Happiness met kerst, wat wil je nog meer?
Vandaag vertel ik jullie dan ook graag meer over dit boek.

Titel: Het Geschenk van Happiness
Auteur: Holly Marten
Verschenen:  November 2020
Pagina’s: 320
Uitgever: Z&K

Wanneer kerstliefhebber Ruby de kans krijgt om een winkeltje in Happiness te runnen dat het hele jaar kerstspullen verkoopt, hoeft ze niet lang over dat aanbod na te denken. Haar beste vriendin Willow woont er ook en tijdens Ruby’s bezoek in de zomer is ze al verliefd geworden op het kustdorpje. Maar ze is die zomer niet alleen gevallen voor het dorpje. De charmante kunstenaar Jacob maakte haar tijd in Happiness ook heel bijzonder. Ruby probeert zich te focussen op haar winkeltje, maar dat is nog niet zo makkelijk…

Laten we beginnen bij het begin. Het is een heerlijke kerst cover, want om deze cover kan je nu eenmaal niet heen met kerst. En dat maakte het ook gelijk zo heerlijk. Het lettertype is prettig om te lezen en het boek is weer opgedeeld in niet al te grote hoofdstukken. Ook lezen we dit verhaal vanuit Ruby en Jacob wat ik altijd extra leuk vind want zo kruip je extra in het hoofd van de personages in het boek.

Met dit boek val je gelijk weer binnen in het warme bad van Happiness en dan ook nog eens met kerst. Alleen deze keer gaan we niet mee met Andrew en Willow maar met Ruby en Jacob, twee welbekende personages vanuit het vorige boek natuurlijk. Maar wees niet bang in dit boek krijg je ook nog een perfecte dosis Willow en Andrew.

Zoals we allemaal weten hebben Ruby en Jacob een heerlijk avontuur beleefd deze zomer. Maar aangezien ze allebei niet in Happiness woonde scheidde dat hun wegen. Maar je raad het al, nu Ruby in deze zomer verliefd is geworden op Happiness heeft ze het aanbod aangekomen om terug te keren naar Happiness en daar haar kerstwinkel te openen. Langzaam aan kom je meer over Ruby te weten en ontvouwt zich een bijzonder verhaal, zowel uit het verleden als de in toekomst. En Jacob komt daar natuurlijk ook bij kijken.

Ik moet eerlijk bekennen dat het boek erg voorspelbaar was, maar hé met kerst maakt dat niet uit. Dan verlangen we juist allemaal naar een bepaalde voorspelbaarheid. Toch zag ik 1 groot element aan het einde van het boek niet aankomen en heb ik een kreetje van plezier gelaten op de bank.

Het geschenk van Happiness las dan ook als een heerlijk tussendoortje. Ik kom er dan net tijdens het schrijven van deze recensie pas achter dat dit boek hetzelfde aantal pagina’s heeft. Maar toch voelde dit avontuur met Ruby and Jacob veel korter. Dit is natuurlijk een goed teken.

Ik heb genoten van het even terug keren naar Happiness met weer een bijzonder mooi verhaal.

Het Geschenk van Happiness was letterlijk een cadeautje om te lezen. Want zo kon ik in deze moeilijke periode toch nog even terug naar Happiness.

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *