Fifty Fifty – Steve Cavanagh

Lieve lezers,

Een tijdje geleden kreeg ik het nieuwe boek van Steve Cavanagh opgestuurd. Zoals jullie weten ben ik groot fan van zijn vorige boek Dertien – lees die recensie nog even hier.
Nu is er een nieuw boek uit in de Eddie Flynn reeks en vandaag deel ik graag mijn recensie met jullie.

Titel: Fifty Fifty
Auteur: Steve Cavanagh
Verschenen:  Augustus 202
Pagina’s: 400
Uitgever: L.s.

De zussen Alexandra en Sofia Avellino hebben net, afzonderlijk van elkaar, het verminkte lichaam van hun vader gevonden. Doodsbang bellen ze allebei de politie. Ze weten het zeker: de ander heeft het gedaan. Maar een van de vrouwen liegt! Een van deze vrouwen is de echte moordenaar. 
Beide zussen worden in hechtenis genomen, in afwachting van een eventuele veroordeling voor moord. Je zou denken dat dit wel de laatste plek op aarde is waar de schuldige hoopte te eindigen. Maar dan heb je het mis. En dan is het aan advocaat Eddie Flynn om de waarheid te achterhalen… 

De covers ook deze keer weer erg aantrekkelijk. Het heeft een mooie omliggende folie en de cover roept gelijk al vragen op. Het lettertype is klein wat ik zelf niet heel prettig vind zeker gezien het een vrij groot boek is. Dit maakt het voor mij soms wat rommelig om te lezen maar doordat het boek opgedeeld was in veel hoofdstukken maakte dit het iets makkelijker.
Ook heeft het boek prachtige rode pagina’s aan de buitenkant. dit soort dingen vind ik altijd een toegevoegde waarde aan de leeservaring.

Het boek is een echte courtroom-drama, en zoals jullie weten ben ik daar met mijn juridische opleiding dol op. Natuurlijk gaat het er in de US anders aan toe maar courtroom-drama is altijd heerlijk om over te lezen.
Officieel is dit het 5e boek in de Eddie Flynn serie maar je hoeft de vorige boeken niet gelezen te hebben om dit boek te kunnen lezen. Ja, je zal een iets mindere band hebben met sommige personages maar voor het verhaal maakt dit niks uit.

Het hele boek staat weer als een huis. Vanaf het begin heb ik op het puntje van mijn stoel gezeten en was ik enorm benieuwd naar wie van de twee zussen hun vader vermoord zou hebben. Je leest het boek vanuit Eddie, Kate, en de moordenaar. Bij elk hoofdstuk van je van de ene in de andere verbazing. Eddie kennen we natuurlijk al maar zelfs als je nog geen eerdere boeken hebt gelezen maakt dit niet uit. Je stapt in zijn brein en ben gelijk dol op hem. We maken ook kennis met Kate van wie ik hoop dat we in volgende boeken meegaan lezen. Want deze dame zou zomaar mijn best friend kunnen zijn. En dan lezen we vanuit het perspectief van de moordenaar, en dat word met elk hoofdstuk dat je leest gekker en angstaanjagender.

Helaas was ik vrij snel achter de dader door een vertaal foutje in het boek, maar ik geloof dat deze nu opgelost is dus jij zal dit probleem niet ondervinden. Hierdoor heb ik het boek helaas wel op een iets andere manier gelezen en zag ik alle hints en was ik dus vrij snel zeker van mijn zaak. Maar dit neemt niet weg dat het boek enorm goed geschreven is en enorm spannend. Elk moment van dit boek ben je aan het puzzelen en ben je op zoek naar elke verborgen aanwijzing. Je probeert het mysterie te ontrafelen en de zaak op te lossen.

Fifty Fifty heeft me op het puntje van mijn stoel gezet, leest als een trein en ik heb vooral heel veel radartjes in mijn hoofd laten draaien.

Fifty Fifty is weer een ijzersterk, zenuwslopend verhaal waarin Cavanagh zichzelf heeft overtroffen

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *