Dertien – Steve Cavanagh

Lieve lezers,

Van uitgeverij L.s. kreeg ik het nieuwe boek van Steve Cavanagh Dertien opgestuurd. Op mijn Instagram stond het al vol van dit boek (de UK editie) en hoe verschrikkelijk goed dit boek wel niet is. Dit boek mocht ik dus niet laten liggen en vandaag vertel ik jullie graag meer over dit boek.

Titel: Dertien
Auteur:
Steve Cavanagh
Verschenen:  13 februari 2019
Pagina’s: 376
Uitgever:
L.s.

Het beroemdste koppel uit Hollywood had de wereld aan hun voeten. Nu wordt Hollywoodster Robert Solomon aangeklaagd voor het vermoorden van zijn prachtige vrouw. In het proces van de eeuw wil de verdediging slechts één man in hun team: advocaat en voormalig oplichter Eddie Flynn. Alles wijst erop dat Robert schuldig is, maar tijdens het proces begint Eddie daaraan te twijfelen. 
Wat als de echte moordenaar helemaal niet terechtstaat? En wat als de moordenaar een van de juryleden is?
Koop bij bol.com

Laten we beginnen bij het begin. de cover trekt al gelijk de aandacht de rode stoel de teksten die er bij staan. Dit boek sprak me gelijk aan, want in het verleden heb ik voor het openbaar ministerie gewerkt. Dit soort boeken ook al is het US based spreken me meteen aan.
Het lettertype was helaas heel erg klein met een kleine regelafstand. Dit zorgt er voor dat het boek niet te dik is maar voor mij werd het hierdoor met mijn dyslexie wel lastiger om te lezen. Ik vloog dan ook niet door het boek heen in het begin zoals ik hoopte.

Het verhaal komt wat mij betreft wat langzaam op gang. Ik heb regelmatig gesproken met mensen die het boek ook aan het lezen waren en eigenlijk waren de meeste het wel met me eens. In het begin is het heel veel story building. Erg goed voor het einde want daardoor (verklap ik je alvast) is het einde steen goed. Maar ik moest me dus wel even door het begin heen bijten. Het was enorm interessant maar de ‘weg leg’ factor was iets te hoog. Het was voor mij dus iets te makkelijk om het boek even weg te leggen en iets anders te gaan doen. Echter na ongeveer 150 pagina’s had het boek me in zijn greep, ik ging er mee naar bed en ik stond er mee op ik moest gewoon weten hoe het af ging lopen en hoe het precies in elkaar stak.

Het boek is een soort tweeluik waardoor je het te zien krijgt vanuit de advocaat en vanuit de moordenaar. Dit hield de vaart enorm in het boek en het was elke keer weer frustrerend (in de positieve zin) als je van persoon wisselde. Dat je al weet wie de moordenaar is maakte het eigenlijk super spannend en was een extra aanvulling voor dit boek. Het boek zit enorm goed in elkaar waardoor je als lezer blijft denken over hoe het nu precies in elkaar steekt en hoe alle stukjes in elkaar passen. Maar ook hoe het verhaal zich gaat ontwikkelen en wanneer het ‘kwartje’ valt. Ook zitten er in het boek een hele hoop zaken die op dit moment spelen in de wereld geweven waardoor je over sommige punten toch anders gaat nadenken. Dertien is een triller die enorm goed in elkaar steekt en je daardoor mee neemt op een spannend avontuur.

Kortom heb ik ondanks het lastige begin enorm genoten van dit boek en wil dit boek dan ook aan iedereen aanraden die een into de crime thrillers is.

Dertien is een triller die enorm goed in elkaar steekt en je daardoor mee neemt op een spannend avontuur. 

Liefs, Marjolein

SterSterSterSterSter half

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *