Keto-Dieet Het 4-wekenplan

Lieve lezers,
Allereerst de beste wensen voor het nieuwe jaar. En laten we het nieuwe jaar gelijk van start gaan met een boek over een goed voornemen wat vele van ons hebben. Afvallen…

Sommige van jullie hebben het op Instagram al wel gezien. Ik ben sinds juli vorig jaar het Keto-Dieet aan het volgen.
Het Keto-Dieet betekend eigenlijk dat je bijna geen koolhydraten meer eet (ik eet nog maar 20 gram per dag) en in de plaats daarvan eet je extra vetten. Dit stimuleert je vetverbranding en zo val je af.

Nu worstelde ik in het begin heel erg met makkelijke, lekkere en gevarieerde recepten. Maar vooral ook hoe zorg ik dat ik niet over de 20 gram per dag ga. Gelukkig was daar dit Keto-Dieet boek wat me te hulp schoot, een 4 weken plan zodat ik niet hoefde na te denken en lekker kon eten.

Titel: Keto-Dieet Het 4-wekenplan
Auteur: Jane Faerber
Verschenen:  Oktober 2020
Pagina’s: 208
Uitgever: Deltas

Door een aantal weken weinig koolhydraten en veel gezonde vetten te eten, raakt je lichaam in ketose. Hierbij haal je je energie uit vetten in plaats van uit suikers, waardoor de vetverbranding wordt geactiveerd en je gewicht verliest. Veilig en blijvend overgaan op een ketogene levensstijl is niet evident. Maar dankzij Jane Faerbers nieuwste boek lukt het je in slechts 4 weken! In dit boek vind je een eenvoudig 4-wekenplan vol heerlijke, koolhydraatarme gerechten. De praktische weekmenu’s en meer dan 75 gloednieuwe keto-recepten geven je suggesties voor iedere maaltijd, zodat je je niet hoeft bezig te houden met het tellen van calorieën of koolhydraten. Bovendien geeft de auteur je concrete tips om succesvol uit de startblokken te komen. Zo leer je onder meer wat de typische beginnersfouten zijn en wat je het beste wel en niet kan etenWe beginnen bij het begin. Het boek is een mooie hardcover en de pagina’s zijn stevig en glanzend, ideaal dus voor als je met je vieze kookvingers aan de pagina’s zit.
Ook begint het boek met een uitleg en alles wat je moet weten over het Keto-Dieet om een goede start te maken voor de eerste vier weken. Zoals je hiernaast op de foto al kunt zien is Keto totaal geen straf, en zeker met de recepten uit dit boek niet, ik heb in tijden niet meer zo lekker gegeten als dat ik nu doe.

Ik ben dol op kookboeken, maar het grote nadeel van dieet kookboeken is dat deze meestal ingrediënten bevatten die ik nergens kan vinden. Maar gelukkig is het bij dit boek het tegenovergestelde. Ik kan namelijk (bijna) alles gewoon zo bij de Jumbo kopen. Hoera! eindelijk eens niet zoeken om een recept compleet te maken. En dan nog een groot voordeel deze recepten zijn echt zo klaar. Ik heb namelijk geen zin om na een lange dag werken nog 1,5 uur in de keuken te staan. Het grootste deel van deze gerechten hebben dan ook maar 15/20 minuten bereidingstijd en als het langer is doet de oven de rest.

Zoals je op de foto hiernaast kunt zien zijn er geen gekke of luxe kookskills voor nodig.

Zoals jullie al wel kunnen lezen ben ik razend enthousiast over dit 4 weken menu. Ik hoefde niet na te denken at heerlijk en het aller belangrijkste ik had geen honger en de kilo’s vlogen er af. Het boek denkt voor je en zo hoef je niet te rekenen leer je gelijk wat wel en niet binnen het dieet past en kan je vooral lekker eten.

Ik heb in het verleden heel wat diëten geprobeerd maar het lukte me nooit om het vol te houden en ik had altijd honger. Met dit dieet is het juist het tegenovergestelde, ik eet heerlijk (zeker tijdens de lunch) en ik heb (bijna) nooit honger.

En dan als extra bonus denkt het boek ook goed aan voedselverspilling tegen te gaan. Zo eet je regelmatig kliekjes van het avondeten bij de lunch van de volgende dag. Zo hoef heb je geen voedselverspilling en ook nog eens een super snelle lekkere lunch.

En dan nu natuurlijk antwoord op de vraag waar vele van jullie voor bleven lezen. Hoe veel ben je nu afgevallen? Ik ben inmiddels 17 kilo kwijt, en ik ben terug van een XXL naar een maatje L. Wat voor mij echt een wonder is. Ik heb 100x meer energie voel me heerlijk en zit veel beter in mijn vel. Tijdens de kerstdagen heb ik me even niet aan het dieet gehouden maar vandaag pakken we de draad gewoon weer op en ga ik door met dit dieet. Want heel eerlijk, met dit dieet eet ik lekkerder en voel ik me beter.

Mocht je meer vragen hebben over dit dieet of dit kookboek voel je dan vrij om een berichtje achter te laten of me te contacteren op een van mijn social media accounts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *