Het meisje in de witte kimono – Ana Johns

Lieve lezers,

Een tijdje terug zag ik dit boek voorbij komen, direct raakte ik gefascineerd door dit boek. Normaal lees ik bijna geen historische romans maar iets in dit boek zorgde dat ik het moest lezen. En gelukkig mocht ik het namens uitgeverij De Fontein recenseren. Vandaag deel ik graag mijn mening met jullie, want was dit boek echt zo bijzonder als ik hoopte?


Titel: Het meisje in de witte kimono
Auteur: Ana Johns
Verschenen:  Augustus 202
Pagina’s: 368
Uitgever: De Fontein

1957. Als de Japanse Naoko verliefd wordt op een Amerikaanse soldaat, kan ze niet voorzien welke prijs ze daarvoor zal betalen. Een hartverscheurende roman over liefde, familie en onmogelijke keuzes.

Japan, 1957. De 17-jarige Naoko Nakamura wijst de man die haar vader voor haar heeft uitgezocht af en volgt haar hart: ze wil enkel trouwen met de Amerikaanse soldaat van wie ze houdt. Als gevolg van die beslissing wordt ze verstoten door haar familie, omdat de schande van een huwelijk met een buitenlander te groot is. Maar als haar geliefde niet terugkeert van een missie en zij zwanger blijkt, kan ze nergens terecht. Haar vader is onverbiddelijk: ze mag enkel terugkomen naar huis als ze het halfbloed kind dat ze draagt opgeeft…
Amerika, nu. Tori Kovac zorgt voor haar vader in zijn laatste dagen als ze een brief vindt die haar leven op zijn kop zet, en die duizenden vragen oproept over haar vader, over hun familie en over wat ze dacht te weten. Ze gaat op zoek naar antwoorden, een zoektocht die naar Japan leidt…

We beginnen bij het begin, de cover van dit boek is werkelijk prachtig, de kleuren maken dat je het oppakt en de goudfolie maakt dat helemaal af. Ook geeft het perfect de sfeer van het boek weer en tekent het ook een bijzonder moment in het boek. Het lettertype is heel prettig en daardoor las het ook lekker weg.

Het boek is opgedeeld in hoofdstukken waarbij je elke keer van tijd wisselt. Zo krijg je het verhaal uit het verleden in Japan te lezen en lees je mee in de huidige tijd. Natuurlijk weet je dat deze verhalen elkaar gaan ontmoeten maar de reis is werkelijk waar prachtig.

Ik kan jullie al wel vertellen dat ik verliefd ben op dit boek. Wat een prachtig boek om 2021 mee af te trappen.
De prachtige omschrijving van de omgeving voelt dromerig aan. Elke keer weer neemt het boek je mee in een prachtige droom waarin je prachtige locaties ziet die tot in detail omschreven zijn zonder dat het vervelend is.
Het verhaal zelf is pijnlijk, rauw, oprecht maar vooral heel mooi en bijzonder. Het verhaal wat deze twee vrouwen in dit boek mee maken is eigenlijk met geen pen te beschrijven maar toch is het de auteur gelukt.

Het boek staat bom vol met oude Japanse wijsheden, verhalen, gezegdes en wijze lessen. Ik zal oprecht nog vaak aan deze verhalen terugdenken.
De vrouwen in dit boek zijn ongekend sterk en dit maakt het zo bijzonder om dit verhaal te lezen en mee te gaan in hun reis.

Ana neemt je mee op een reis die je eigelijk niet zou willen maken. Het beschrijft de oude cultuur op een van de meest pijnlijke momenten. Het is hartverscheurend maar ook enorm bijzonder.

Het meisje in de witte kimono neemt je mee op een hartverscheurende maar prachtige reis.

Zoals ik hierboven al noemde ben ik normaal niet zo van dit soort boeken maar dit boek gaat me nog heel lang in zijn greep houden. Ik kan jullie allemaal dus alleen maar aanraden om dit boek te gaan lezen.

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *