Wat een tijd om alleen te zijn – Chidera Eggerue

Lieve lezers,
Al een tijdje stond dit boek in de kast op me te wachten. Maar de laatste tijd was ik iets meer aangetrokken tot ‘ verhalen’ . Totdat mijn collega in de UK dit boek aan het lezen was. Ik herkende direct de cover en 2 min later had ik dit boek in mijn hand om te gaan lezen.

Wat een tijd om alleen te zijn!

Titel: Wat een tijd om alleen te zijn!
Auteur: Chidera Eggerue
Verschenen:  Juni 2019
Pagina’s: 192
Uitgever: Mus

In Wat een tijd om alleen te zijn! is The Slumflower je levensgoeroe, vertrouwelinge en beste vriendin. Ze laat je zien dat alleen zijn niet slechts gewoon oké is: het is zo ongeveer het allerbeste wat je verdorie ooit is overkomen. Zoals ze zegt: ‘je bent bad as hell en gemaakt met een bedoeling.’ Het is tijd dat je je dat beseft.
De stapels verhelderende spreekwoorden uit het Igbo van haar Nigeriaanse moeder en Chidera’s eigen kleurrijke artwork maken van Wat een tijd om alleen te zijn! dé gids die je helpt je eigen weg in de moderne wereld te vinden. Beslis wat je waard bent, neem tijd om te helen en geef jezelf kracht in deze rommelige wereld. Vermijd andermans demonen en realiseer je dat iedereen zichzelf beschermt tegen iets – hoe agressief hun methode ook mag zijn. Onderhoud en ontwikkel gezonde relaties en vermijd giftigheid in je vriendschappen.

Het boek is een mooie hardcover met felle kleuren, de binnenkant staat vol met prachtige tekeningen en quotes. Hierdoor spreekt het boek je gelijk aan en is het totaal anders dan het gemiddelde zelfkennis boek. Het papier is lekker dik waardoor het bijzonder aanvoelt in je hand en lekker weg leest.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik de titel een beetje misleidend vond. Ik dacht namelijk dat dit echte en boek was voor wanneer je ‘alleen’ bent. Het tegendeel is echter waar, het maakt niet uit in welke levensfase je zit van dit boek kan je veel leren. In dit boek laat Chidera je weten dat je al genoeg bent je hebt niemand anders nodig want jij bent wie je bent en jij bent de belangrijkste persoon in je leven.

Zoals ik al zei is het boek anders dan normaal. Meestal heb je lange lappen tekst die je door moet ploegen. In dit boek is dit niet, het boek is een afwisseling van art en tekst, de info is kort en bondig omschreven en er staan geen ‘ onnodige’ woorden in. Dit kan er echter wel voor zorgen als je vaak dit soort boeken over zelfkennis en zelfreflectie leest je het boek niets vind. Dit boek is voor de beginner is die zichzelf een handje wil helpen, aan zelfontwikkeling wil doen zonder dikke pillen te lezen.

Ik ben dol op alle grappige, mooie en bijzondere teksten, dit boek spreekt je direct aan. Elke quote in dit boek is er eentje om op te schrijven en naar te gaan leven. Maar het aller belangrijkste is dat dit boek je dingen in laat zien die je al wel wist maar waar je nooit naar handelde. Dit omdat we allemaal voor elkaar willen zorgen. Maar er is maar één persoon in je leven waar je echt goed voor moet zorgen en dat ben jij zelf. Met handige tips, kei harde feiten en mooie quotes laat Chidera je zien dat alles begint bij jezelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *