Boekenweek van Jongeren – 3 Pak

Lieve lezers,

We weten allemaal inmiddels wel dat jongeren steeds minder lezen. Wij als boekenliefhebbers hebben natuurlijk de taak om nieuwe jongeren te verleiden in onze wereld van boeken. Of dat nu fantasy, romance, smut of literatuur is dat maakt niet uit. Lezen is lezen.

Deze week is het boekenweek van de jongeren en daarvoor heeft stichting CPNB een super leuk gratis boekje uitgegeven met 3 korte verhalen om iedereen te verleiden weer lekker te gaan lezen.

Vandaag vertel ik jullie graag meer over deze 3 korte verhalen.

Ik moet natuurlijk even de kanttekening maken dat dit 3 korte verhalen zijn en dat er dus nooit ijzersterke verhalen in +/- 25 blz neergezet kunnen worden. Maar ik kijk wel heel erg naar of ik van dit verhaal heb kunnen genieten en of het proeft naar meer.

Verhaal 1 – Als we vallen – Khalid Boudou

Khalid is voor mij een onbekend auteur ik was dus heel erg benieuwd naar wat ik hier van zou gaan vinden.
Als we vallen vond ik uiteindelijk een kort maar erg stoer verhaal. Het was een lekker kort verhaal met een rauw randje dat zeker smaakte naar meer. De schrijfstijl vond ik ook erg prettig en daardoor hoopte ik dat dit verhaal langer zou zijn zodat ik er langer van had kunnen genieten. Het raakte een onderwerp aan waar ik eigenlijk niets vanaf weet maar nu erg nieuwsgierig naar ben. Ook zou ik nu heel graag meer van hem willen lezen.

Als we vallen is spannend, hoopvol en vooral badass.

Verhaal 2 – Vroeg Donker – AimeĆ© de Jongh

Dit verhaal is een graphic novel, en als je deze blog al langer volgt weet je dat ik dit net ontdekt heb. Ik was dus ook heel aangenaam verrast om in dit boekje een graphic novel terug te vinden.

De teken stijl van dit boek zette de sfeer heel goed neer. Je krijgt een flits te zien in het leven van twee scholieren. Je voelt dat er iets goed mis is maar weet het in het begin niet precies. Dit wordt natuurlijk snel duidelijk en dan zakt de moed je eigenlijk ook in de schoenen. Maar het verhaal laat ook zien dat er altijd een hoop aan de horizon is.

Vroeg Donker is een liefdevol, drukkend verhaal dat je mee neemt in prachtige tekeningen

Verhaal 3 – en de Kus kwam – Splinter Chabot

Dit verhaal is wat meer literair dan ik normaal lees. Ik had dus vooral in het begin niet echt een idee waar het heen gingen wat de ‘bedoeling’ van dit verhaal zou zijn. Gedurende het verhaal kreeg ik wel steeds meer een onbehaaglijk gevoel. Het verhaal nam een mooie maar droevige wending die vol prachtige metaforen werd beschreven. Dit verhaal was een heftige afsluiter van dit boek.

en de Kus kwam is een moment van glitter, verdriet en pijn

Ik heb enorm genoten van dit boek met 2 korte verhalen en een graphic novel. Het boek geeft heel veel zin om eens buiten je comfort zone te gaan lezen. En het aller mooiste, het is helemaal gratis.

Ren dus snel naar je locale boekhandel of bibliotheek en neem dit leuke boekje mee.

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *