De beminde – Kiera Cass

Lieve lezers,

Allereerst Happy Book Birthday voor De beminde van Kiera Cass. Ik mocht als een van de aller eerste dit boek lezen en daarom heb ik vandaag op de release dag een leuke recensie voor jullie klaar staan.

Lees snel verder om meer te weten te komen over dit nieuwe boek van de auteur van De Selectie.

Titel: De beminde
Auteur: 
Kiera Cass
Verschenen:  Mei 2020
Pagina’s: 272
Uitgever: 
Best of YA

Hollis Brite is opgegroeid in Keresken Castle, samen met de andere dochters van adel, in de hoop de aandacht van de toekomstige koning te trekken. De jonge koning Jameson van Coroa is eigenlijk nooit op zoek geweest naar een echtgenote, totdat hij Hollis ontmoet. Als Jameson haar de liefde verklaart, is Hollis dolblij. Maar terwijl hij haar het hof maakt, realiseert Hollis zich dat de eindeloze stroom cadeaus en aandacht gepaard gaan met torenhoge verwachtingen.
Met een bezoek van de koning van Isolte in het vooruitzicht, ziet Hollis een kans om aan Jameson – en zichzelf – te bewijzen dat ze een geschikte koningin is. Maar wanneer ze een vreemdeling ontmoet die recht in haar hart lijkt te kijken, vraagt Hollis zich af of een leven met Jameson in het paleis een droom is die uitkomt, of een nachtmerrie die nooit eindigt.

We beginnen bij het begin. De cover, ik denk dat we het hier allemaal over eens zijn dat deze cover echt prachtig is. Het is een eye catcher en je kan er naar blijven kijken. Echter om heel eerlijk te zijn irriteer ik me wel aan 1 photoshop foutje maar dat vergeven we.
Ik ga er even vanuit dat het definitieve boek hetzelfde lettertype en zetting heeft als mijn leesexemplaar. Hiermee hebben we direct het prettige best of YA lettertype te pakken en dit maakt lezen heerlijk.

Zodra ik begon met lezen was ik weer terug in de heerlijke schrijfstijl van Kiera Cass, het voelde als na jaren weer thuis komen. En ook qua verwachtingen werden deze gelijk overtroffen, het verhaal begon direct en stoppen met lezen was geen optie.

Daar waar De Selectie echt het mooi liefdesverhaal was merkte je direct in het begin van dit boek dat we met een nog krachtigere dame te maken hebben. Hollis is een prachtige sterke jonge vrouw met haar eigen bijzondere eigenschappen die haar enorm krachtig en bijzonder maken.
Verwacht dan ook geen zoetsappig prins – prinses verhaal. Dit verhaal neemt je mee op een avontuur van jezelf leren kennen, je krachten ontdekken en veel wijze levenslessen. Natuurlijk allemaal overgoten in een wereld van prachtige glitter and glamor, maar ook een wereld die je laat zien dat niet alles is zoals het lijkt. En zelfs een wereld met een git zwart randje.

Kiera Cass neemt je direct mee in de wereld van Coroa, ze omschrijft alles weer prachtig waardoor je direct helemaal in het boek zit. Je leeft met Hollis mee en gaat ook echt met haar mee voelen. Je voelt haar wilskracht, haar gevoel van rechtvaardigheid en vooral haar doorzettingsvermogen.
Maar ook laat ze zien in dit verhaal dat stille wateren diepen gronden hebben en dat niet alles is wat het lijkt. Een wereld waarin alles glitter en glamour hoort te zijn maar waar soms niets is zoals het lijkt. Maar zijdelings daar aan laat ze zien wat de kracht van vriendschap, vriendelijkheid en doorzettingsvermogen kan doen.

Maar misschien wel de aller krachtigste boodschap uit dit boek is dat vrouwen niet zomaar een sieraad zijn. Zonder ons zouden heel veel dingen anders zijn gelopen en wij vrouwen zijn veel meer waard dan sommige denken.

De beminde is een boek met zowel een heerlijk sprookje als een kei harde realiteit. Je valt van een droom met een lach in verbazing met een zee van tranen. Dit boek mag je niet missen.

Liefs, Marjolein

SterSterSterSterSter

Wil je Serendipity Books steunen? Bestel dit boek dan hier, dit kost je niks extra’s maar een klein deel van je aankoop bedrag gaat dan naar het blog voor leuke win-acties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *