De laatste uren van Josephine Donkers – Danielle Bakhuis

Lieve lezers,

Vandaag vertel ik jullie graag meer over het nieuwe boek van Danielle Bakhuis uit de XS lijn van Best of YA. Is dit boek echt zo kort en krachtig als het beloofd te zijn?

Best of YA   XS  -   De laatste uren van Josephine Donkers

Titel: De laatste uren van Josephine Donkers
Auteur: 
Danielle Bakhuis
Verschenen:  Juli  2021
Pagina’s: 101
Uitgever: 
Best of YA

Op de laatste dag van de zomervakantie wordt het levenloze lichaam van Josephine Donkers aangetroffen onder aan een Spaanse klif. Is ze gevallen? Gesprongen? Geduwd? Wat is er in haar laatste uren gebeurd? Lucy en Isolde, twee vriendinnen van Josephine, worden enkele uren nadat het lichaam is gevonden verhoord door de politie. Maar wie van hen spreekt de waarheid? Brave meisjes zwijgen over de foute dingen die ze doen…

Dit boek is een mooie kleine hardcover die ideaal is voor in je koffer op vakantie. Een lekkere read die je in een aantal uurtjes uit hebt en niet te zwaar in je koffer. Doordat het een hardcover is blijft hij ook nog makkelijk mooi tussen al je spullen.
Het lettertype is heerlijk in dit boek en daardoor leest het extra makkelijk weg. Ook is het boek opgedeeld in veel hoofdstukken vanuit verschillende oogpunten en zoals jullie weten is dat een grote plus bij mij.

Vanaf het begin van dit boek vraag je je af wat er met Josepine gebeurt is. Beetje bij beetje krijg je vanuit de oogpunten van Lucy en Isole te lezen wat er die laatste uren is gebeurd.
Het boek geeft je constant een onbehagelijk gevoel, je weet al dat er iets heel ergs gaat gebeuren maar je kan je vinger er niet op leggen.
Ik ga bij dit soort boeken altijd gelijk op zoek naar hints en klein verborgen aanwijzingen van de auteur. En geloof me die zitten er een hoop in dit boek! Hierdoor is een 2e keer lezen extra leuk. Maar toch duurde het even voor het kwartje hoe het in elkaar stak bij mij viel.

Het boek leest als een lekker spannend verhaal maar hoe dichter bij het einde je komt hoe meer je de verborgen onderlaag ziet. Het boek bespreek serieuze onderwerpen. Onderwerpen die belangrijk zijn om over te lezen maar die vaak toch niet besproken worden. (Ik ga niet verklappen wat want dan is het lezen van dit boek toch echt een stukje minder spannend)

Dit boek is perfect voor de YA lezer maar is een fijne read voor elke leeftijd.

De laatste uren van Josephine Donkers is een puzzel die je van links naar rechts slingert en all the feels geeft

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *