Met een beetje geluk – Tamara Haagmans

Lieve lezers,

Het nieuwe boek van Tamara Haagmans is de 29e verschenen. Jullie weten dat ik alles van haar lees en toen LS vroeg of ik dit boek wilde recenseren voor jullie kon ik natuurlijk geen nee zeggen.

Heeft Tamara zichzelf overtroffen in dit boek? Ik vertel het jullie graag.

Met een beetje geluk

Titel: Met een beetje geluk
Auteur: Tamara Haagmans
Verschenen:  29 Juni 2021
Pagina’s: 256
Uitgever: L.s.

Wanneer haar tante overlijdt, erft Nicole een klein pretpark. Hoewel het in een verschrikkelijke staat verkeert en haar tante hoge schulden had, is Nicole vastbesloten om het park nieuw leven in te blazen. Maar Marc, de manager van het pretpark, probeert Nicole te overtuigen het park aan hem te verkopen. En elke keer als hij in de buurt is, lijkt er van alles mis te gaan: de wallaby’s ontsnappen, een bestelling voor de brasserie gaat fout, en Nicole krijgt een flinke boete. Gelukkig komt daar hulp van Nicoles vriendin Daniëlla, die met een fantastisch idee komt om het park te redden.

We beginnen bij het begin. Normaal ben ik geen heel groot fan van de covers op Tamara haar boeken (sorry, ze zijn niet echt mijn ding), maar deze vind ik echt prachtig!
Het lettertype is is erg prettig en het boek is opgedeeld in een prettige lengte hoofdstukken – Dyslectie Proof!

Het verhaal zelf begint gelijk goed, Nicole beland in een vreemde situatie waardoor je als lezer direct meer wil weten.
Vanuit daar beland je weer van de een in de andere situatie. Sommige grappig andere frustrerend en weer andere droevig.

Het leuke aan Tamara haar boeken is dat het feelgood is zonder het overdreven zoetsappige. Het verhaal is een echte feelgood maar een met diepgang, realistische situaties die voor velen herkenbaar zijn, romantiek en heel veel humor. Maar vooral ook heel veel herkenbare punten waarover wij vrouwen misschien niet zo uitgesproken zijn.

Ook bij dit boek kon ik weer niet stoppen met lezen, ik wilde gewoon weten hoe het verder zou gaan met Nicole en haar Pretpark maar ook hoe het nu in elkaar zat met Marc.
Wat ik ook erg leuk vond is dat dit boek niet het standaard zomerse feelgood boek is. Het grootste deel van het boek speelt zich af in de herfst en draait om Halloween (zonder dat het een griezel verhaal is) hierdoor is het boek gelijk heel uniek en anders dan alle andere feelgood die je normaal in de zomer leest. Juist dat vond ik heel erg leuk.
Het plot van het boek was voor mij erg doorzichtig, ik had dus heel snel door hoe het in elkaar stak. Echter maakte dat voor dit boek helemaal niet uit. Het was een feest om te lezen en om te lezen dat ik het bij het juiste eind had.

Ik volg Tamara al een tijdje en ze deelt heel veel leuks op haar social media, hierdoor zag ik soms echt momenten uit haar eigen leven terug in het boek en moest ik extra hard lachen. Het is heerlijk dat ze haar eigen ervaringen deelt op social media en verwerkt in haar boek.

Met een beetje geluk is het perfecte boek om even te ontsnappen in een heerlijk verhaal.

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *