Het Philippe en Giovanni vakantieboek

Lieve lezers,

Een tijdje terug kreeg ik je vraag of ik Het Philippe en Giovanni vakantieboek wilde recenseren. Aangezien de vakantie voor de deur staat kon ik hier natuurlijk geen nee tegen zeggen. En tijdens mijn weekendje weg dook ik dan ook dit vakantieboek in.

Het Philippe en Giovanni vakantieboek

Titel: Het Philippe en Giovanni vakantieboek
Auteur: Laura Janssen
Verschenen:  juni 2021
Pagina’s: 72
Uitgever: Uitgeverij Vrijdag

Of je de vakantie nu doorbrengt in eigen land of over de grens: met Het Philippe en Giovanni vakantieboek kan de zomer niet meer stuk! Philippe en Giovanni, de twee olijke hamsters die op korte tijd veel harten wisten te veroveren, nemen je mee op hun staycation: van strijden om het laatste plekje op het terras tot kajakken in de Ardennen en barbecues in de tuin. Ze hamsteren een extra grote portie vakantiepret, want naast cartoons vind je in dit boek ook tal van puzzels, en spelletjes terug. En zoals je van dit guitige duo gewend bent: allemaal met een knipoog en de nodige humor. Van verveling zal geen sprake zijn, want met Het Philippe en Giovanni vakantieboek is urenlang plezier en vertier gegarandeerd. 

Bij een vakantieboek denk ik automatisch aan iets voor kinderen. Ik was dan ook blij verrast dat dit vakantieboek, ookal zou je misschien anders denken aan de hand van de cover voor volwassenen is!
Dit boek heeft een super vrolijke cover en de binnenkant is net zo vrolijk en kleurrijk.

Het boek zelf staat vol met leuke strips die ook echt bij het tijdperk passen. Laura heeft dit boek geschreven tijdens de corona crisis en alle corona grapjes lieten me dan ook extra hard lachen. Maar ook staat het bol met hoe we ons op dit moment in deze crisis voelen, hierdoor is dit boek niet nog een extra trap naar de vakanties die we gemist hebben maar verwijst het vooral op een grappige manier wat we misschien niet zo gemist hebben.

Verder staan er heel veel leuke zoekplaatjes in, woordzoekers etc. Alles wat je vroeger ook in de vakantie boeken had maar nu voor volwassenen. Sommige makkelijk andere toch best moeilijk.
Ik moet wel een kleine kanttekening maken en dat is dat Laura Vlaams is en sommige dingen echt Vlaams zijn in dit boek. Voor mij als Brabo geen enkel probleem maar ik kan me voorstellen dat als je meer in het noorden woont het soms even nadenken kan zijn. Maar niet getreurd de oplossingen staan achter in het boek.

Ik heb genoten van dit leuke vakantie boek en meerdere keren hard op gelachen en soms ook even goed moeten nadenken bij de puzzels en raadsels er in. Ideaal dus voor de vakantie momenten waarin je even iets anders wil.

Dit vakantieboek mag mag je niet missen deze vakantie.

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *