De liefdeshypothese – Ali Hazelwood

Lieve lezers,


Daar was hij dan eigenlijk, De Liefdeshypothese ookwel The Love Hypotheses. Al zeker een jaar keek ik uit naar dit boek maar in het engels lezen kwam ik elke keer niet aan toe.
Nu is hij er eindelijk in het Nederlands. En nog leuker hij is er in twee verschillende looks!
Vandaag vertel ik jullie graag of dit boek aan de hype kon voldoen.

De liefdeshypothese

Titel: De liefdeshypothese
Auteur: Ali Hazelwood
Verschenen:  Jui 2022
Pagina’s: 384
Uitgever: The House of Books

Promovendus Olive Smith gelooft in wetenschap, niet in iets onvoorspelbaars als liefde. Maar door een misverstand met haar vriendin Anh wordt ze plotseling gedwongen een relatie te faken. In paniek kust ze de eerste man die ze tegenkomt. Deze kus veroorzaakt niet alleen een reeks irrationele gevoelens, de gekuste persoon blijkt ook Adam Carlsen te zijn: een jonge professor en de grootste laboratoriumtiran van de campus. Al snel komt Olives wetenschappelijke carrière in het gedrang en ontdekt ze dat haar eigen hart onder de loep nemen nog ingewikkelder is dan een hypothese over liefde. 

Ik was een mega Lucky one dat ik dit boek in allebei de edities mocht ontvangen. De originele blauw (luxe editie) van thb – let op deze editie is overal te krijgen behalve op bol.com. Deze editie heeft een prachtige gloss laag op de cover over de titel en de twee personages en een mooie luxe omslag cover.
Dan is er de peach editie van bol.com. Dit is de goedkopere (10 euro) editie met een minder luxe afwerking maar wel de prachtige Peach kleur. (De Nederlandse editie is de enige in deze kleur).
Veder vind ik de cover echt heerlijk. Hij past zowel in Peach als blauw en hij is gewoon super schattig.

Het verhaal zelf is precies wat je van een heerlijke romcom mag verwachten. En als je van de ‘fake relationship trope’ houdt dan is dit boek true love.
Toch is het boek niet alleen een heerlijk romcom boek. Het raakt een hoop diepere onderwerpen aan. Zoals, verlies van een geliefde, MeToo, de stress die studenten zichzelf opleggen etc.

Verder moet je in dit boek ook niet schrikken van een beetje spice (als je begrijpt wat ik bedoel).

De personages van dit boek vond ik echt heerlijk. De altijd stugge Adam liet me zo vaak giechelen. Maar Olive daarentegen was echt een meid naar mijn hart. Ondanks alle niet slimme acties begreep je haar altijd volkomen en leefde je helemaal met haar mee.

Het enige punt van kritiek dat ik op dit boek heb is over de vertaling. Adam komt uit Den Haag – Nederland. Maar in de vertaling hebben ze er Berlijn – Duitsland van gemaakt. Dit vond ik oprecht heel jammer want alles was ook aangepast naar het Duits. Dit had voor mij niet gehoeven want dit had op elk moment ook prima in het Nederlands gekund want over en over werd er in het boek duidelijk gemaakt dat het zich in California afspeelde.

Ik heb enorm genoten van dit boek. Er gebeurde zo veel, zowel spannend, als frustrerend als hilarisch. Ali neemt je mee in een heerlijk liefdesavontuur waarin alles totaal overhoop ligt en wat voor heerlijke en vooral ongemakkelijk situaties zorgt. Maar beetje bij beetje word jij als lezer ook steeds meer verliefd.

De liefdeshypothese neemt je mee in een heerlijk maar ook bizar avontuur over of de liefde echt en hypothese kan zijn.

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *