Recensie: De Club – Ellery Lloyd

Lieve lezers,

Van Harper Collins kreeg ik een waanzinnig mooi verassing pakket met het nieuwe boekvanEllery Lloyd. Extra leuk is dat dit boek ook nog eens een Reese Witherspoon book club keuze was. Dit beloofd over het algemeen dan al een goed boek te zijn.

Vandaag vertel ik jullie graag meer over dit boek.

De club

Titel: De Club
Auteur: Ellery Lloyd
Verschenen:  Juli 2022
Pagina’s: 336
Uitgever: Harper Collins Holland

Een vergeten eiland voor de Engelse kust is omgetoverd tot het toppunt van luxe: Island Home. Hier kunnen de rijken en beroemdheden feesten en in vijfsterrensuites verblijven, ver weg van de nieuwsgierige blikken van fans en media. Ter gelegenheid van de opening hebben ceo Ned Groom en zijn team een glamoureus driedaags lanceringsfeest gepland, dat op het punt staat te beginnen.
Achter de schermen is de spanning in de nieuwe club echter om te snijden. Geldzorgen en privésores zetten de medewerkers op scherp. Als de eerste gasten arriveren, blijkt dat de mooiste mensen de lelijkste geheimen met zich meedragen. Geheimen waarvoor sommigen een moord zouden doen om ze te verhullen…

Ik heb dit boek als een vooruitlees exemplaar gekregen, hierin was het lettertype voor mij iets te veel aan de kleine kant, maar ik zie dat de definitieve versie meer pagina’s heeft dus ik ga er vanuit dat deze een iets groter lettertype heeft.
De cover vind ik enorm mysteries en in een zekere zin ook sexy. Je vraagt je namelijk direct af wat er allemaal gebeur in ‘de club’

Het boek zelf wisselt in meerdere perspectieven. Zoals jullie weten ben ik hier dol op dus dit vond ik enorm leuk. Daar tussenin krijg je telkens fragmenten te lezen vanuit een artikel in een magazine. Hierdoor word je steeds meer geprikkeld in het ontrafelen van wat er nu eigenlijk gebeurd is.

De personages in dit boek zijn allemaal bijzonder, ze zijn not likeable maar toch snap je ieder personage in een zekere zin. Via de verschillende personages ontrafel je ook het verhaal achter de beroemde leden van “Home”.
Dit boek lees je wel met een vooral verontrustend gevoel, en je het non stop je detective hoed op. Want stukje bij beetje krijg je meer te weten over wat er zich allemaal af speelt. Je denkt telkens meer te weten over wat er gebeurd is met wie en waarom. Maar op het einde vallen alle puzzelstukjes pas echt in elkaar.

Dit boek is enorm goed geschreven. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het boek halverwege een beetje irritant vond. Want ik dacht alles al te weten en sommige dingen begonnen overbodig te voelen. Maar Boy was I wrong, al deze dingen bouwde op naar een nog groter verhaal met nog meer heftigheden.
Het boek is snel, intrigerend en vooral geniet je van alle schandalen die dit boek naar het licht brengt over de personages.

Wil jij lid worden van De Club?

De Club is een razendsnel verhaal vol met intriges en verassende wendingen.

Liefs, Marjolein

One thought on “Recensie: De Club – Ellery Lloyd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *