Reminders of Him – Colleen Hover

Lieve lezers,

De TikTok sensatie Reminders of him. Ik hoorde alleen maar geweldige woorden over dit boek. En nu is hij eindelijk in het Nederlands verschenen en mocht ik hem voor jullie recenseren. Is dit boek de hele hype waard? Of toch niet?

Reminders of him

Titel: Reminders of him
Auteur: Colleen Hover
Verschenen:  April 2022
Pagina’s: 352
Uitgever: Z&K

Na vijf jaar in de gevangenis vanwege een tragische fout keert Kenna terug naar de plek waar het misging. Ze wil een rol spelen in het leven van haar inmiddels vierjarige dochter, maar iedereen lijkt vastberaden om Kenna bij haar weg te houden. De enige link met haar verleden is Ledger Ward. De twee krijgen een band, maar als iemand daar ooit achter zou komen, zouden ze het vertrouwen van hun vrienden en familie op het spel zetten. Hoe meer hun relatie zich ontwikkelt, hoe groter het risico wordt.

De cover van dit boek is prachtig. De kleuren zijn mooi de vogels, ik hou er van. En nog mooie de letters liggen er in mooie glos folie bovenop. Het lettertype is erg prettig en het boek is in prettig veel hoofdstukken opgedeeld.

Door de TikTok hype had ik echt enorm hoge verwachtingen van dit boek, ik kon dan ook niet wachten om te beginnen met lezen.
Het boek is opgedeeld in het perspectief van Kenna en van Ledgner, en zoals jullie weten ben ik al verkocht als een boek van perspectief wisselt.

Ik kan jullie nu al verklappen dat dit boek heerlijk weg leest. Vooral omdat je steeds van perspectief wisselt krijg je een diepere blik in het verhaal en blijf je maar lezen.
Het boek bespreekt natuurlijk een heel heftig onderwerp maar extreem zwaar zou ik het boek niet noemen. De balans tussen pijn, hoop, liefde en humor is heel erg mooi en daardoor viel het boek niet al te zwaar. Natuurlijk heb ik een traantje moeten laten maar het was geen hysterisch huil boek.

Een aantal quotes uit dit boek heeft me wel echt diep in het hard geraakt en hierover heb ik ook 2 TikTok filmpjes gemaakt. Deze vind je hier en hier.

Wat ik vooral heel mooi vond in dit boek is hoe erg het benadrukt dat je mening over iemand anders kan zijn. Want zeg nu zelf, een vrouw die haar vriend ‘vermoord’ reken je gelijk slechte gedachtes toe. Maar klopt dat wel? Wat is het verhaal er achter? Maar ook belangrijk wat doet het met de mensen die achterblijven, ouders, vrienden, kinderen. Dit boek raakt het allemaal aan.

Op geen moment is het boek te langdradig en hierdoor wilde je alles in dit boek verslinden. Elk detail maar toch ook zo snel mogelijk lezen hoe het afloopt.
Kortom een echte aanrader.

Reminders of him is hartverscheurend, hoopvol maar vooral een prachtig boek.

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *