Tokio voor altijd – Emiko Jean

Liever lezers,

Toen ik hoorde dat Best of YA dit boek mocht uitgeven moest ik deze voor jullie recenseren. Dit boek zou namelijk Princess Diaries vibes hebben. Aangezien dat dit een van mijn favo films is moest ik dit boek dan ook lezen.

Tokio voor altijd  -   Tokio voor altijd

Titel: Tokio voor altijd
Auteur: Emiko Jean
Verschenen:  Mei 2021
Pagina’s: 288
Uitgever: Best of YA

Izzy heeft nooit het gevoel gehad dat ze ergens bij hoorde. Ze groeide op als Japans-Amerikaanse in Californië bij haar single moeder en wist niets over haar vader. Totdat ze een groot geheim ontdekt: haar vader is de kroonprins van Japan! 
Halsoverkop reist ze naar Japan om haar vader te ontmoeten en het land te ontdekken waarvan ze altijd al heeft gedroomd. Maar prinses zijn is zoveel meer dan baljurken en tiara’s. Ze krijgt ook te maken met achterbakse neven en nichten, hongerige pers, een knappe bodyguard en duizenden jaren aan tradities die ze als een gek moet leren. 
Izzy zit al snel gevangen tussen twee werelden en twee versies van zichzelf. Thuis was ze nooit Amerikaans genoeg, en in Japan moet ze bewijzen dat ze Japans genoeg is. Zal ze bezwijken onder het gewicht van de kroon of zal ze nog lang en gelukkig in haar sprookje kunnen leven? 

De looks van dit boek zijn echt heerlijk. Het is het grote maatje boek wat Best of YA altijd heeft (past dus perfect in de kast). De opdruk van Izzy is in een prachtige gloss laag waardoor het mooi voelt en er mooi uit ziet.
De schrijfstijl is ook erg prettig en de vertaling voelt heel natuurlijk aan. Hierdoor leest het heerlijk weg.

Het boek neemt je direct mee in Izzy haar leven, de normale tiener met haar vriendinnen en school. Maar direct krijg je ook wel het sausje mee van Aziatisch zijn in een ‘blanke’ omgeving. Zoals de US, want dat is zeker niet altijd even makkelijk. Dit resulteert dan ook in dat Izzy op zoek ging naar haar vader, en haar vriendinnen helpen haar maar te graag.

Het boek is heerlijk, ik heb zo vaak hardop moeten lachen om hoe Amerikaans Izzy is en in wat voor geweldige situaties haar dit bracht. Dit is precies wat zou gebeuren als wij ineens royalty zouden zijn. De puurheid, de ‘doe maar normaal’ spat van dit boek af in een wereld vol glitter and glamour en vooral heel veel regeltjes.
Daaroverheen nog een heerlijke liefde en dit boek was voor mij helemaal compleet.

Bij dit boek heb ik echt weer op het puntje van mijn stoel gezeten hardop gelachen en het boek bijna weg gegooid van frustratie op sommige momenten. Ook zitten er wijze boodschappen in dit boek en daaroverheen nog een mooie laag feminisme. En door dit boek ook weer wat meer geleerd over de Japanse cultuur en hun normen en waarden.
Kortom een heerlijk boek.

Izzy sluit je in je hart en ze neemt je overal mee naartoe, de perfect summer read

Ben jij dol op The Princess Diaries dan mag je dit boek niet missen.

Ps. Nog leuker, dit verhaal gaat door en deel 2 is recent verschenen.

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *