De zoete verleiding van Emerald Cove – Holly Martin

Lieve lezers,

Zoals jullie weten is een van mijn ultieme Guilty pleasures de boeken van Holly Martin. De Jewel Island serie is dan ook voor mijn een waar feestje. Van uitgeverij Zomer&Keunig mocht ik dan ook het derde deel in deze serie voor jullie recenseren.

Lees de recensies van deel 1-2 nog even hier en hier.

Zussen van Jewel Island 3 -   De zoete verleiding van Emerald Cove

Titel: De zoete verleiding van Emerald Cove
Auteur: Holly Martin
Verschenen:  September 2021
Pagina’s: 320
Uitgever: Z&K

Skye en Jesse in ‘De zoete verleiding van Emerald Cove’ van Holly Martin kennen elkaar al jaren: ze zijn buren geweest, beste vrienden en ze waren zelfs kort getrouwd. Het contact is al een tijdje verwaterd, maar nu Skye met haar zussen het familiehotel op Jewel Island runt, komt ze Jesse weer tegen. Skye wil hem eindelijk vertellen wat ze voor hem voelt, maar durft ze haar hart weer open te stellen voor Jesse?

Ook deze keer is de cover van dit boek weer heerlijk vrolijk en zet het de toon van het boek. Maar misschien is hij wel iets te zoetsappig. Want ook deze keer weer weer Holly in haar boek de gevoelige snaar te raken. Het lettertype is erg prettig en het boek is opgedeeld in veel fijne hoofdstukken.

Deze keer duiken we in het leven van de derde zus, Skye. In de vorige delen leerde we haar en Jesse al kennen en ging ik al enorm van deze twee/drie (Skye, Jesse en zijn dochter Bea) houden. Ik was dan ook heel blij dat ik eindelijk meer van deze personages te weten zou krijgen.
Ook deze keer gaat het boek naadloos verder waar we gebleven waren. Het fijne aan deze boeken is dat elk boek af is, en je ze in theorie zelfs los en door elkaar zou kunnen lezen. Toch raad ik je aan om ze op volgorde te lezen om jezelf voor spoilers te behoeden.

Het boek bespreekt ook deze keer weer behoorlijk heftige onderwerpen: emotionele chantage, een abusieve huwelijk, abandonment en miskramen. Toch weet Holly zoals altijd ook in dit boek weer de perfecte balans te vinden tussen humor en rauwe emotie.

Alle andere personages die we inmiddels kennen doen ook deze keer weer een aardige duit in het zakje en langs de zijlijn zien we ook hun avontuur zich verder ontwikkelen. Maar deze keer zat er wel een heel erg onverwachte plottwist bij een van de personages. Hier overheen beleefde alle eilanden bewoners weer een heel nieuw avontuur met de zusjes.

De Zoete Verleiding van Emerald Cove heeft me ook deze keer weer meegenomen op een prachtig avontuur op het mooie Jewel Island.

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *