De moord op Windsor Castle – S.J. Bennett

Lieve lezers,

Een paar weken gelezen vroeg uitgeverij NwA’dam of ik voor jullie het boek De moord op Windsor Castle wilde recenseren. Dit boek verscheen vorige week op de Queen haar verjaardag. Vandaag vertel ik jullie graag meer over deze murder mysterie.

De moord op Windsor Castle

Titel: De moord op Windsor Castle
Auteur: S.J. Bennett
Verschenen:  Maart 2021
Pagina’s: 288
Uitgever: Nieuw Amsterdam

Windsor Castle, 2016. De aanloop naar de negentigste verjaardag van de Britse koningin Elisabeth kan als een rustige, veilige en gelukkige tijd in haar regeringsperiode worden beschouwd. Totdat een gast van prins Philips Dine & Sleep-feestje dood wordt aangetroffen in een kasteelkamer. Een slecht gebonden knoop doet MI5 vermoeden dat er sprake is van moord. De koningin laat het onderzoek over aan de professionals – totdat deze haar trouwe dienaren als verdachten aanwijzen. Met behulp van haar assistent-secretaris Rozie begint ze een schaduwonderzoek. Terwijl ze haar koninklijke taken vervult, vermoedt niemand in het koninklijk huis, de regering of het publiek dat de vastberaden Elisabeth haar scherpe blik en jarenlange ervaring ondertussen inzet om de echte moordenaar voor het gerecht te brengen.

Het boek heeft een leuke opvallende rode cover met een leuke tekening van de queen en haar favoriete hond er op. Het boek heeft een fijn handzaam formaat en het lettertype is prettig. Ook is het boek opgedeeld in niet al te lange hoofdstukken.

Zoals jullie weten is helaas enkele dagen voor publicatie van dit boek de zeer geliefde prins Philip overleden maar in dit boek krijg je nog altijd een magische (fictieve) blik in zijn leven.

Dit boek neemt je mee naar een geheim feest van Prins Philip op Windsor Castle, maar tijdens die nacht die er op volgt komt er helaas een jongeman te overlijden. De politie macht zit vol op deze tragische gebeurtenis maar de queen herself zit het niet lekker en gaat op onderzoek uit.

Het verhaal een puzzel en een echte murder-mysterie maar dan vanuit hoe de Queen het aanpakt. Zo lees je mee met hoe de puzzel zich ontvouwt en vraag je je af waarom de Queen bepaalde dingen doet, totdat natuurlijk die puzzel stukjes later op zijn plek vallen.

Het boek is een heel prettig boek om tussendoor te lezen. Het was niet een boek waarvan ik op het puntje van mijn stoel ging zitten en dat ik niet meer weg kon leggen maar wel een lekkere tussendoor read. Toch veraste het boek met op het einde met hoe het allemaal in elkaar zat, maar om heel eerlijk te zijn denk ik dat het boek niet genoeg hints gaf om me op het juiste spoor te zetten. Wel zette het me in het begin van het boek op een dwaalspoor dus dacht ik niet aan deze uitkomst.

Voor de Royal liefhebber heeft dit boek nog een extra laag vol met feitjes en amusante grapjes. Het geeft ook een lief en intiem kijkje in het leven van de Queen. Maar ook krijg je veel te lezen over de assistent van de Queen en veel vanuit haar oogpunt. Zo lees je mee zonder overladen te worden door de Queen en krijg je een leuk kijkje in het koningshuis en een deel van het verleden.

De moord op Windsor Castle is een boek dat heerlijk weg leest en je een interessante puzzel voorschotelt.

Liefs, Marjolein

Met dank aan uitgeverij Nieuw Amsterdam voor het toesturen van een recensie-exemplaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *