Over vijf jaar – Rebecca Serle

Lieve lezers,

Uitgeverij Cargo vroeg een aantal weken geleden of ik voor jullie ‘Over vijf jaar’ zou willen recenseren. Dit boek trok me gelijk aan dus natuurlijk zei ik ja. Vandaag vertel ik jullie dan ook graag meer over dit boek.

Over vijf jaar

Titel: Over vijf jaar
Auteur: Rebecca Serle
Verschenen:  Maart 2021
Pagina’s: 256
Uitgever: Cargo

Advocate Dannie Kohan durft wel te voorspellen hoe haar leven er over vijf jaar uit zal zien. Ze heeft net een succesvol sollicitatiegesprek gehad voor haar droombaan en diezelfde dag vraagt haar vriend haar ten huwelijk. Ze valt ’s avonds dan ook volkomen gelukkig in slaap. Maar die nacht droomt ze dat ze wakker wordt in een ander appartement, met een andere ring om haar vinger en naast een compleet andere man. De televisie staat aan en ze ziet de datum. Het is dezelfde nacht, 15 december, maar dan in 2025. Vijf jaar later. Het is maar een droom, denkt Dannie, en ze doet haar best om hem te vergeten. Totdat ze vierenhalf jaar later de nieuwe vriend van haar beste vriendin ontmoet. Het is de man uit haar droom, ze weet het zeker.

We beginnen bij het begin, de looks van dit boek. Het is een simpele maar vrolijke aantrekkelijke cover. Het roze laat zien dat het een chicklit is maar doordat hij verder heel rustig is schreeuwt het niet roman. En natuurlijk de skyline van New York verraad dat het in New York is. Het lettertype is prettig al is het een tikkeltje aan de kleine kant met dit lettertype. Het boek is opgedeeld in veel fijne hoofdstukken waardoor je elke keer nog even een hoofdstuk leest.

Met de aller eerste pagina’s had ik even moeite. Ik had voor dit boek drie chicklit/romans gelezen dus ik moest even overschakelen naar de schrijfstijl van de auto en dat dit niet een echt chicklit is. Ik heb daardoor tussendoor even een YA fantasy gelezen en het boek daarna weer opgepakt. Direct vanaf dat moment had het boek me te pakken. Ik ken het advocaten wereldje een beetje en weet dat je als vrouw veel moet laten om het te maken in de top. Vervolgens vond ik het ook heel interessant hoe Dannie dacht en haar leven uitgeplant had. Hierdoor kreeg ik meer fascinatie voor haar en wilde ik haar hele erg doorgronden. Gelukkig kreeg ik hier in het boek steeds een stukje meer over te lezen.

Ik heb het boek met heel veel liefde en plezier gelezen. Het is zo anders dan ik in eerste instantie had verwacht dat ik het eindelijk veel leuker vond dan ik verwacht had. Je gaat mee in het leven van Dannie, haar zakelijke leven maar ook haar privé leven. Je krijgt een intieme blik in haar relatie maar ook haar relatie met haar beste vriendin. Stukje bij beetje ga je mee in een verhaal waarvan je denk dat het heel zoetsappig gaat worden maar of dat echt zo is? Dat zal je zelf moeten lezen.

Ik kan je al wel verklappen dat het boek heerlijk weg leest maar dat er zeker een diepere laag in zit. Ik heb aardig wat keren gelachen, gehuild maar ben ook zeker gefrustreerd geweest.
Op Goodreads zie je dan ook veel ‘ ik had dit niet verwacht’ ‘ het is geen lief romannetje’. Dat is zeker waar dit boek is prachtig maar ook pittig.

Ook laat het boek je denken, je krijgt de vraag ‘Waar zie je jezelf over vijf jaar’ namelijk in elk gesprek. Persoonlijk vind ik dit een verschrikkelijke vraag die ik zelf dan ook nooit stel. Maar door dit boek heb ik er wel weer over nagedacht, dit boek is namelijk niet wat je verwacht.

Met alle indrukwekkende personages in dit boek en alle onverwachte twist is Over vijf jaar een heerlijke read.

Over vijf jaar is een bijzonder boek dat je laat zien dat niet alles is wat het lijkt en je niet bang moet zijn voor de toekomst.

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *