Vergif – Jennifer Donnelly

Lieve lezers,

Zoals jullie weten ben ik een groot fan van sprookjes en ook van hervertellingen. Als groot fan van Stiefzus moest ik natuurlijk ook Vergif lezen, de hervertelling van Sneeuwwitje.

Vandaag vertel ik jullie graag meer over dit boek.

Vergif

Titel: Vergif
Auteur: Jennifer Donnelly
Verschenen:  April 2021
Pagina’s: 352
Uitgever: De Fontein

De knappe Sophie, met rode lippen en een huid zo wit als sneeuw, staat op het punt de troon over te nemen. Haar stiefmoeder heeft echter andere plannen. Volgens haar is Sophie te lief en te aardig om te regeren, en Sophie gelooft haar. Wanneer een jager de opdracht krijgt om Sophie te vermoorden, ontdekt ze een ongekend vuur in zichzelf. Met de hulp van zeven mysterieuze vreemden besluit Sophie terug te winnen wat haar toebehoort.

De cover van dit boek is werkelijk waar prachtig, de appel ligt er met folie bovenop daardoor hij er op ligt en glad aanvoelt en prachtig glimt. Het lettertype is prettig groot en leest daardoor lekker weg. Ook zit er een mooie opdeling met veel hoofdstukken in waardoor je elke keer nog even één hoofdstuk wil lezen.

Bij een hervertelling kan het top of flop worden. Er zit een ‘fine line’ tussen vermakelijk en een twist of de plank totaal mis slaan. Ik kan jullie alvast vertellen dat Donnelly me niet heeft teleurgesteld.

Tijdens het lezen was het op momenten zo spannend dat ik de tijd was vergeten en ik ineens een heel stuk van het boek gelezen had. De onverwachte goedheid van bepaalde personages laten je hart soms opzwellen. Daartegenover staat het koude en het kille wat je kippenvel over je hele lijf geeft.

Het is een gruwelijk sprookje, zoals die ook horen te zijn. Verweven met alle elementen die we van een sprookje kennen. Dit zorgde ervoor dat er soms een lachje uit pure herkenning ontsnapte tijdens het lezen. Donnelly is trouw gebleven aan de aard van het sprookje maar je krijgt het op een heel andere manier te lezen.

Het bijzondere aan Donnelly haar boeken is dat ze de hervertelling een twist geeft waarbij de prinses een heldhaftige krachtige vrouw is. Na het lezen van haar boeken wil je nog liever de eigenschappen van de prinses hebben dan je voorheen deed. Het zijn namelijk echte power-vrouwen.

De schrijfstijl van het boek is zo beeldend dat het je helemaal mee neemt in het verhaal en de wereld die er geschetst word. Vol met alle avonturen die je op het puntje van je stoel laten zitten en je mee nemen zoals een echt sprookje doet.

Vergif is een boek vol met liefde, heldhaftigheid en de weg naar je hart. Het boek is duister maar er schijnt een helder licht doorheen.

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *