Mr. Swipe Right – Nicola May

Lieve lezers,

Toen ik dit boek in de nieuwe brochure van Z&K zag staan wist ik al dat ik dit boek wilde lezen. Dit boek riep gewoon heerlijke feelgood read. Inmiddels is het boek verschenen en mocht ik het namens Z&K recenseren. Vandaag vertel ik jullie dan ook graag meer over dit boek.

Mr. Swipe Right

Titel: Mr. Swipe Right
Auteur: Nicola May
Verschenen:  Maart 2021
Pagina’s: 269
Uitgever: Z&K

‘Mr. Swipe Right’ is de sexy feelgoodroman van Nicola May, waarin de verlegen Cali besluit om na een verbroken huwelijk een profiel aan te maken op een datingapp. Als Tinder-maagd verkent ze haar opties en ze stapt steeds verder uit haar comfortzone. Cali heeft het erg leuk, maar ze is op zoek naar meer dan alleen een leuke tijd. En als ze dat vindt, durft ze haar gebroken hart dan opnieuw open te stellen?

De cover van het boek verteld in dit geval al veel over het boek. Het is een echte ‘chicklit’ en een echt feelgood boek. Persoonlijk vind ik normaal dit soort covers niet mooi maar deze cover vind ik oprecht erg leuk. Het lettertype leest lekker weg en de hoofdstukken zijn heerlijk kort.

In Mr. Swipe Right maak je kennis met Cali die op een zwaar punt in haar leven staat. Haar man is er vandoor met een ander en de scheiding is nog niet rond. Ze heeft een leuke baan en haar collega overtuigd haar op Tinder te gaan. Zoals we allemaal wel weten roept dat de nodige dosis hilariteit en ongemakkelijkheid op. Maar gelukkig heeft Cali haar beste vriendin Annie.
Terwijl Cali zich stort op het ene Tinder avontuur na het andere komt ook het leven van haar vriendin Annie in onrustig vaarwater en hebben twee van haar collega’s ook de nodige avonturen.
In dit alles krijg jij als lezer een bijzonder kijkje terwijl je ondertussen aan het puzzelen bent naar hoe het zit met die bijzondere Tinder date.

Het boek was grappig maar soms ook wat ‘ van de hak op de tak’ helaas zaten er in mijn 1e druk behoorlijk wat zet fouten waardoor ik soms even uit de ‘flow’ gegooid werd. Maar geen nood de nieuwe druk is onderweg.
Het verhaal was vrij voorspelbaar maar dit maakte het niet minder vermakelijk, het is een gezellige feelgood die je heerlijk tussendoor weg leest.

Echter moet ik wel eerlijk bekennen dat ik hogere verwachtingen had bij het boek. Nicola May is niet de minste auteur en al de publiciteit om dit boek was zo groot dat mijn verwachtingen misschien iets te hoog waren. Ondanks dat het boek lekker weg las kon ik het net iets te makkelijk laten liggen. Natuurlijk geen probleem maar het was dus geen boek waar ik aan vastgezogen zat.

Toch heeft het boek zeker ook een belangrijke boodschap niet alles en iedereen is wat het lijkt, en de welbekende ‘liefde maakt blind’. Dit alles in een jasje van nu met de perikelen die we allemaal wel deels herkennen. Maar natuurlijk is niet alles kommer en kwel in dit boek en schuilen de mooiste momenten op de plaatsen waar je het niet verwacht.

Mr. Swipe Right is een heerlijke feelgood die je laat meegenieten in de bizarre wereld van Tinder

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *