Het bordeel aan het einde van de straat – Joost van Driel

Lieve lezers,

Een paar weken geleden vroeg The New Book Collective of ik op blind date wilde met een boek. Natuurlijk kon ik daar geen nee tegen zeggen, maar zoals elke blind date kon dit top of flop worden. Doordat het helemaal blind was had ik geen idee tegen welk boek ik ‘Ja’ zou zeggen om te recenseren .
En daar was hij dan ” Het bordeel aan het einde van de straat” een literaire roman – buiten de wat ik normaal recenseer scope dus.

Maar vandaag vertel ik jullie graag meer over mijn blind date met dit boek.

Het bordeel aan het einde van de straat

Titel: Het bordeel aan het einde van de straat
Auteur: Joost van Driel
Verschenen:  Maart 2021
Pagina’s: 176
Uitgever:
 Uitgeverij Vrijdag

En toen wist ik dat ze ook mij ooit in de steek zou laten. Zomaar, van de ene op de andere dag, zoals zij en haar ouders me al eens eerder hadden verlaten. En dan had ik geen vrienden meer, behalve mijn vader.’ Johans leven komt op zijn kop te staan wanneer de familie Opitz in zijn straat komt wonen. Hij raakt in de ban van de dochter en zijn vader voelt zich aangetrokken tot de buurvrouw. Maar waar komt deze excentrieke familie vandaan? Met welke schimmige zaakjes verdienen ze hun geld? En welke plannen heeft Sonia Opitz met haar nieuwe buurjongen?

Het boek is een relatief klein maar heel handzaam boek. De cover geeft een beetje het wild west feeling en ziet er uit als een opgevouwen kaart. Het lettertype is erg prettig. Ook is het boek in een fijne hoeveelheid hoofdstukken opgedeeld.

Het wat voor mij even wennen aan de schrijfstijl, maar dit duurde maar een hoofdstuk. Aangezien het boek van een Nederlandse auteur afkomstig is maakt dit dat het lekker leest.

Joost neemt je mee in een verhaal wat herkenbaar is maar toch ook op een afstand afspeelt. Je krijgt een intiem kijkje in het leven van een jonge man die bevriend raakt met het meisje aan het einde van de straat waar zijn moeder niks van wil weten. Dit herkennen we allemaal misschien wel een beetje, dat een gezin wat heel interessant is maar volledig uit de toon valt van de straat.

In het boek lees je mee met Johans leven maar krijg je ook een kijkje in de ingewikkelde relatie van zijn ouder. Vooral het leven van zijn vader heeft een eigen dubbele laag.

Het verhaal was kort maar zeker vermakelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *