Italiaanse toestanden – Tamara Haagmans

Lieve lezers,

Zoals jullie weten wil ik alles wat Tamara Haagmans schrijft lezen. Misschien is ze wel een beetje mijn (not so) Guilty pleasure. Zojuist is Tamara haar nieuwe boek / novelle Italiaanse toestanden verschenen en natuurlijk moest ik dit boek voor jullie recenseren.

Italiaanse toestanden

Titel: Italiaanse Toestanden
Auteur: Tamara Haagmans
Verschenen:  Maart 2021
Pagina’s: 87
Uitgever: L.s

Fleur heeft geen idee in wat voor toestanden ze terechtkomt als ze door haar werkgever naar Italië wordt gestuurd om de mysterieuze miljonair Stephano Visconti op te sporen en op te foto te zetten. Datis namelijk makkelijker gezegd dan gedaan, want het is tot nu toe nog geen enkel roddelblad gelukt om een goede foto van hem te maken.
Na enkele hopeloze pogingen om bij Stephano in de buurt te komen, komt Fleur in contact met Raoul, een oude bekende. Ze had niet gedacht hem ooit nog te zien. Het lot lijkt haar gunstig gezind, want hij blijkt Stephano’s chauffeur te zijn! In de hoop dat ze via Raoul bij Stephano in de buurt kan komen, gaat ze met hem op date. En stiekem vindt ze dat eigenlijk helemaal niet erg…

Aangezien het boek een ebook only is kan ik natuurlijk alleen maar mijn menig geven over de cover, want het lettertype etc. is natuurlijk aanpasbaar.
De cover vind ik lekker zomers en doet natuurlijk Italiaans aan. Het boek is opgedeeld in lekker veel hoofdstukken waardoor je elke keer denkt oké, nog 1 hoofdstuk dan, vervolgens is het boek uit.

Ik geloof het bijna zelf niet maar dit ebook is misschien wel de leukste die ik tot nu toe van Tamara heb gelezen. Ik had de verwachting even een lekker snoepje tussendoor te lezen maar ik ben echt dol op dit verhaal. Het is verhaal is grappig, frustrerend en op een zekere manier ook spannend.

Ik moet eerlijk toegeven dat vanaf het begin af aan het er dik op ligt hoe het verhaal in elkaar steekt. Maar voorspelbaar kan ik het boek niet noemen, ik heb genoten van alle wendingen die het verhaal heeft genomen. Het heeft een heerlijke lading met leuke, sappige en grappige momenten waardoor het boek een heerlijke feelgood read was.

De schrijfstijl van Tamara is ook elke keer weer enorm fijn om te lezen. Daar bovenop weet ze elk personage echt een persoonlijke touch te geven waardoor je gelijk van ze gaat houden.

Doordat het boek lekker kort is blijft het tempo in het boek ook enorm hoog en het boek had ook niet langer moeten zijn. Het past precies bij deze heerlijke read die je op een middag van begin tot het einde verslindt.

Italiaanse toestanden is een heerlijke feelgood read die aanvoelt als een van je favoriete films

Voor 2,99 mag je dit boek echt niet missen.

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *