Zes duistere redenen – Jo Spain

Lieve lezers,

Vorige week is het nieuwe boek van Jo Spain verschenen bij uitgeverij De Fontein. Ik was een van de gelukkige die het boek voor jullie mocht recenseren en vandaag vertel ik jullie graag mee over dit boek.

Titel: Zes duistere redenen
Auteur: Jo Spain
Verschenen:  Maart 2021
Pagina’s: 368
Uitgever: De Fontein

Tien jaar geleden verdween Adam Lattimer, zonder een woord. Maar nu is hij er opeens weer, en zijn broers en zussen komen (met tegenzin) samen. James, Ellen, Kate, Ryan en Clio hebben elk zo hun vragen bij Adams terugkeer. De reünie wordt gevierd op het zeiljacht van vader Frazer, de patriarch. Maar hij zal later die avond niet meer van boord stappen, want dan heeft iemand Frazer, die absoluut geen geliefde vader was, van boord geduwd. Rechercheur Downes onderzoekt de moord. Het blijkt dat alle zes kinderen een goed motief hebben…

Het boek heeft een prachtige cover die ik gelijk op zou pakken en me enorm aanspreekt. Hij deed me ook een beetje denken aan Het veilige huis, wat ik een enorm goed boek vond. Het lettertype is klein maar toch las het niet lastig. Het boek is opgedeeld in veel hoofdstukken waarbij je elke keer van personage/perspectief en tijd wisselt, hierdoor kon ik niet stoppen met lezen.

In Zes duistere redenen maak je kennis met de familie Lattimer, een bijzondere familie. Rijk genoeg om vol in de aandacht te staan maar niet rijk genoeg om overal in de kijker te staan. Echter heeft deze familie wat meer geheimen en gebeurtenissen dan de gemiddelde familie. Deze problemen proberen ze ook allemaal verborgen te houden voor elkaar en de buitenwereld.
Het boek begint met de dat de vader Frazer komt te overlijden. Aangezien de familie zo destructief is kijken ze naar iedereen die op het jacht was tijdens het overlijden.

In elk hoofdstuk krijg je een beetje meer informatie, elk personage heeft zijn eigen ervaringen en gebeurtenissen in de familie. Je leest het boek vanuit de oogpunten van alle 6 de kinderen. Eerst kom je alle gezamenlijke geheimen te weten. Maar dan neemt het boek ineens een twist en krijg je een kijkje van ietsje dichterbij. Hierdoor blijf je puzzelen om uit te zoeken hoe het verhaal in elkaar steekt.

Jo Spain is vooral heel volledig geweest, ze gaf je informatie waarvan je niet wist dat je het wilde weten maar toen je het had je er helemaal aan vast klampte. Elk personage heeft zijn volledig eigen verhaal en je sluit ze helemaal in je hart. Ik heb met enthousiasme, pijn, verdriet en liefde dit boek zitten lezen.

Het einde duizend me nog altijd, dat zag ik niet aankomen. Het liefste zou ik het boek nu nog een keer gaan lezen om te kijken of ik grote signalen heb gemist.

Zes duistere redenen is een thriller die briljant in elkaar zit en waar je nog lang nadat je hem uit hebt over na zal denken.

Liefs, Marjolein

Met speciale dank aan Uitgeverij De Fontein voor het recensie-exemplaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *