5 boeken waar ik naar uit kijk – Mei

Lieve lezers,

Ik heb al een tijdje geen boeken tips meer geschreven voor boeken die binnenkort verschijnen. Maar steeds meer van jullie vragen weer naar een lijstje en u vraagt ik draai! Daarom vandaag weer een lijstje met 5 boeken waar ik naar uit kijk die in Mei verschijnen.

De Zwemclub van Shelly Bay

Australië, 1982. In een slaperig stadje aan de kust neemt Theresa zich voor om elke ochtend bij zonsopgang te gaan zwemmen in Shelly Bay. Weduwe Marie zwemt al haar hele leven vanaf hetzelfde strand. De 25-jarige Leanne zoekt ontspanning van haar werk als verpleegster – want hulp bieden is een stuk makkelijker dan hulp vragen. Elaine is net verhuisd vanuit Engeland en heeft in Australië geen andere vrienden gevonden dan de fles. Deze vier vrouwen ontmoeten elkaar bij toeval op het strand van Shelly Bay, en vormen een zwemclub. Daarmee ontstaat een vriendschap die hun levens verandert.

Dit boek klinkt als een heerlijke zomer/voorjaar read. Even lekker genieten van een prachtig boek.

Harbinger 2 -   Rage and Ruin

Rage and Ruin
Let op deel 2 – lees mijn recensie over deel 1 hier.

Trinity moet alles op alles zetten om de Harbinger te vinden, een wezen dat Wachters en demonen zonder reden vermoord. Ondertussen ontstaan er gevoelens tussen Trinity en Zayne, maar als zij erachter komen dat ze niet samen kunnen zijn, probeert Trinity haar gevoelens voor Zayne te vergeten. Als de spanning oploopt merken ze pas hoe erg ze elkaar eigenlijk nodig hebben. Zal het hen samen lukken om hun krachten te bundelen en de kwade, duistere krachten van de Harbinger te verslaan?

Ik ben helemaal verslaafd aan deze serie dus ik lig al onder de brievenbus sinds gisteren voor deel 2.

Liever verliefd

Liever verliefd

Na een datingappfiasco onderbreekt Ava haar zoektocht naar de ware en reist ze vastberaden om haar boek af te maken naar een Italiaans toevluchtsoord voor schrijvers. De schrijversretraite is de ideale plek om te ontsnappen, ze mag niet eens haar echte naam gebruiken. Als ‘Aria’ ontmoet ze ‘Dutch’, een man die te mooi lijkt om waar te zijn. Ze duiken halsoverkop in een relatie, omringd door het azuurblauwe water van de Mediterrane kust. Maar dan moeten hun echte identiteiten, Ava en Matt, terugkeren naar Londen. Terwijl de fantasie uit elkaar spat, ontdekken ze hoe verschillend hun leven is…

Even lekker genieten met een nieuwe Sophie Kinsella, wie wil dat nu niet?

Was je maar van mij

Was je maar van mij

Als Lauries vriend na achttien jaar hun relatie beëindigt, heeft ze een probleem. Niet alleen omdat ze voor hetzelfde advocatenkantoor werken en elkaar dus nog elke dag zien, maar ook omdat haar perfecte leven nu in duigen ligt. Als de nieuwe vriendin van haar ex ook nog eens zwanger blijkt, is de chaos compleet. Maar dan heeft Laurie een bijzondere ontmoeting in een kapotte lift met Jamie Carter, de knapste man van het kantoor, en lijkt de oplossing voor haar probleem binnen handbereik.
Jamie gelooft niet in de liefde, maar hij heeft een vriendin nodig om indruk te maken op zijn bazen. Laurie, op haar beurt, wil een nieuwe liefde om ook weer onderwerp van gesprek te zijn. De ideale combinatie: een fake relatie met voor beiden alleen maar voordelen. Alleen is er maar een heel dunne lijn tussen doen alsof je verliefd bent en je hart verliezen aan je knappe ‘nep’-vriendje.

Dit boek klinkt als een echte romcom en ik kan niet wachten om hem te gaan lezen.

Vloeken uit het verleden 2 -   Helderwitte macht

Vloeken uit het verleden 2 – Helderwitte macht

Let op deel 2 – Deel 1 ga ik binnenkort recenseren.

Het leven van Magnus Bane en Alec Lightwood loopt op rolletjes. Ze wonen samen in een fantastische loft, hun heksenmeesterzoontje Max leert langzaam lopen, en op de straten van New York is het rustig en veilig – zo rustig en veilig als New York kan zijn, in ieder geval. 
Tot op een nacht twee oude kennissen hun appartement binnendringen en het machtige Witte Boek stelen. Magnus en Alec moeten noodgedwongen alles laten vallen om het terug te krijgen. Ze volgen de dieven naar Shanghai, schakelen hulptroepen in, en moeten een babysitter regelen.Ook heeft iemand Magnus neergestoken met een vreemd magisch wapen, en de wond gloeit, dus daar moeten ze zich óók nog druk om maken.Gelukkig bestaan hun hulptroepen uit Clary, Jace, Isabelle en kersverse schaduwjager Simon. In Shanghai ontdekken ze namelijk dat een nog véél gevaarlijkere dreiging hen opwacht. Magnus’ magie is op hol geslagen, en als ze de demonen die de stad overspoelen niet kunnen tegenhouden, zullen ze hen tot de bron moeten volgen – het levensechte rijk van de doden. Lukt het ze om de wereld te redden voordat Max Alecs moeder tot waanzin drijft?

Deze boeken kan je prima lezen zonder Shadowhunters gelezen te hebben. Ik ga dus graag de uitdaging aan om deze eerst te lezen en kijken of ik verliefd word op de shadowhunters wereld.

Naar welk boek kijk jij uit?

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *