Onder de Franse zon – Un – Astrid Harrewijn

Lieve lezers,

Zoals jullie vast nog wel weten lees ik alles wat Astrid Harrewijn schrijft. Een paar weken geleden is er een mini-serie op Kobo Plus verschenen en deze moest ik natuurlijk lezen. Vandaag vertel ik jullie graag meer over het eerste deel.

Onder de Franse zon

Titel: Onder de Franse zon
Auteur: Astrid Harrewijn
Verschenen:  Maart 2021
Pagina’s: 90
Uitgever: Kobo originals

Emma heeft haar leven goed op orde. Ze heeft een goede baan op de educatieve afdeling van een groot museum en samen met haar man, de succesvolle architect Ben, heeft ze twee kinderen. Maar wanneer haar huwelijk begint te wankelen, haar zoon achterblijft op school en er op haar werk merkwaardige dingen gebeuren, voelt Emma hoe dit zorgvuldig opgebouwde leventje in een razend tempo als zand door haar vingers dreigt weg te glijden. En dan ligt er opeens een brief van een Franse notaris op de deurmat.

Aangezien dit boek een ebook is kan ik natuurlijk geen commentaar geven op het fysieke boek, lettertype etc. Maar de cover vind ik wel mysterieus en trekt de aandacht.

Je begint het boek door gelijk midden in het leven van Emma te duiken, op een rustig tempo ontvouwt het leven van Emma zich voor je. Je leest mee met haar kleine frustraties, haar persoonlijke strubbelingen etc. Maar dan ineens krijgt Emma wel heel veel tegelijk voor haar kiezen. Al het slechte komt in drieën zeggen ze maar bij Emma komt alles tegelijk.

In dit eerste deel van deze mini-serie krijg je dus voornamelijk te lezen hoe Emma haar wereld in stort maar je ziet ook gelijk dat ze een sterke vrouw is. Humor en optimisme zijn haar sterke punten en dit straat je vanaf de pagina’s tegemoet.

Het boek is perfect als een prettige maar toch serieuze tussendoor read. Er zit een heerlijke vaart in het boek en het bespreekt alledaagse en ook belangrijke onderwerpen.

De schrijfstijl van Astrid is altijd prettig. Het verhaal lekker weg en je leest ook heel goed dat het geschreven is door een Nederlandse auteur.
Helaas was voelde dit deel 1 voor mij wel echt als een afgeknipt boek. Ik heb het idee dat Onder de Franse zon echt 1 boek is dat door Kobo in 3 is gesplitst en als mini-serie is uitgegeven.
Hierdoor wil ik je wel adviseren dat als je het boek gaat lezen je het via Koboplus leest en niet 3x 4,99 uitgeeft aan 90 pagina’s per boek. (Tenzij je het boek wil houden natuurlijk)

Ik kan niet wachten om aan deel “Deux” te beginnen en te lezen hoe het verhaal verder gaat.

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *