De perfecte leugen – Jo Spain

Lieve lezers,

Zoals jullie weten verslind ik de boekenvan Jo Spain altijd in enkele dagen. Haar nieuwe boek is recent verschenen en ook dit boek mocht ik weer voor jullie recenseren.

Vandaag vertel ik jullie graag alles over dit nieuwe, bizarre boek.

De perfecte leugen

Titel: De perfecte leugen
Auteur: Jo Spain 
Verschenen:  Maart 2022
Pagina’s: 368
Uitgever: De Fontein

Erin adoreert haar man Danny. Dan springt hij voor haar ogen vanaf het balkon zijn dood tegemoet. Anderhalf jaar later staat Erin terecht voor de dood van haar man…
Wanneer Erin op een ochtend de deur van hun appartement opent voor een collega-agent van haar man Danny, ziet ze de schok op het gezicht van de man. Erin draait zich om, om nog net te kunnen zien hoe Danny naar het balkon loopt en vanaf de vierde verdieping zijn dood tegemoet springt… 
Achttien maanden later staat Erin terecht voor de moord op haar man. In de anderhalf jaar hiervoor is ze erachter gekomen dat Danny niet was wie ze dacht. Ze dacht dat hij perfect was, dat hun leven perfect was. Maar dit alles was gebouwd op de perfecte leugen.

De cover van dit boek vind ik echt geweldig. Hij is zomers, mysterieus, duister maar toch niet te duister echt een cover die ik op zou pakken. Het lettertype in het boek is prettig en de hoofdstukken zijn lekker kort. Hierdoor leest het lekker snel weg.
Ook wissel je gedurende het boek tussen 2016/2017 een voorval op Harvard- het “Toen” wat gebeurde er die dag dat Erin haar man sprong en vlak daarna en het “Nu” de dagen van het proces – hierdoor wil je na elk hoofdstuk meer en meer lezen want je moet gewoon weten hoe deze puzzel in elkaar steekt.

Het boek is een grote puzzel en je moet zeker goed opletten bij het boek. Want veel wat je lees kan een aanwijzing zijn. Ik moet zeggen dat ik heel wat mogelijke uitkomsten in mijn hoofd heb gehad en van heel veel uitkomsten overtuigd ben geweest. Constant werd ik op het verkeerde been gezet. Maar net iets over de helft van het boek had ik door hoe het in elkaar stak, al twijfelde ik daar tot bijna het einde van het boek nog over. Maar als nog was het fenomenaal om te lezen hoe Jo alles in elkaar laat passen waardoor je echt van je stoel geblazen word.

De personages zijn ijzerstek. Alleen al hun avontuur lezen is is een ware rollercoaster aan emoties, allemaal lijken ze hun eigen dieptepunten mee te maken in dit boek. Jo weet je feilloos in deze emoties mee te nemen zo voel je samen met hen de angst, spanning, verwarring etc. Toch is het boek niet alleen maar kommer en kwel. Het is ook hoop, liefde en vriendschap. Een mooie balans in een ijzersterke thriller vol plot-twist waarin niets is wat het lijkt.

Toch krijgt het boek net geen vijf sterren van me. Daar waar normaal Jo Spain elke seconde van mijn tijd opzuigt wist ik nu het boek iets te makkelijk te laten liggen en had het boek makkelijk een 80 pagina’s korter kunnen zijn. Er zat een twist in het boek die er voor mij niet in had gehoeven en die er ‘ingepropt’ voelde. Hierdoor kon het net niet aan mijn verwachtingen van haar voldoen en krijgt het net niet die vijf sterren waar ook ik zo op hoopte. Maar alsnog een heerlijke slowburn thriller die je absoluut niet mag missen.

De perfecte leugen is dat boek waarbij je maar blijft puzzelen en je aan jezelf blijft twijfelen

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *