Unsinkable – Lotte van den Noort

Lieve lezers,

Voor uitgeverij Hamley mag ik een aantal van hun boeken recenseren. Daaronder ook dit boek van Lotte van den Noort Unsinkable. Een verhaal over de Titanic dat ik al heel heel lang wilde lezen. Ik volgde Lotte al heel lang op Instagram en wilde dit boek van het begin af aan dan ook al lezen.

Maar kon dit boek mijn verwachtingen waar maken…

Unsinkable

Titel: Unsinkable
Auteur: 
Lotte van den Nooit
Verschenen: April  2021
Pagina’s: 380
Uitgever: 
Hamley Books

Je kent het verhaal, maar is dat echt hoe het is gegaan? Katharina Thompson wil niets liever dan naar Amerika gaan om daar een toekomst op te bouwen met haar verloofde. Wanneer ze als kamermeisje aan de slag kan op de Titanic, is dat een kans die ze gretig aanneemt. Maar het lot van de Titanic gooit roet in het eten. Katharina’s broer waarschuwt haar dat ze geen voet op het schip moet zetten. De Titanic is gedoemd om te zinken en daar is niet alleen een ijsberg de oorzaak van. Gebaseerd op een van de grootste complottheorieën ter wereld.

Het boek is een prachtige hardcover (zonder dust jacket) maar niet te zwaar. Het paper is lekker stevig en het lettertype heel erg prettig. Ook is het boek opgedeeld in een prettig aantal hoofdstukken waardoor je lekker door kan lezen.

Ik zelf ben een van de grootste huilers als je de Titanic film opzet (echt waar ugly cry all over) en als ik iets tegen kom over de Titanic blijf ik altijd hangen. Maar in de complottheorieën was ik nog nooit gedoken. Maar dit is er eentje die me toch echt oprecht aan het denken heeft gezet. Hoe Lotte het boek geschreven heeft is waanzinnig goed en ondanks dat je weet dat het deels fictie is en deels gebaseerd is op deze theorieën het geeft je een echt onderbuik gevoel.

Dit zegt ook gelijk veel over hoe goed het boek geschreven is. Het boek neemt je vanaf het eerste moment mee in een verhaal waarvan je meer wil weten. Het is zeker niet een Titanic boek waarvan je denkt ‘daar gaan we weer’ maar een verhaal waarbij je van het begin tot het einde gefascineerd blijft. Vooral het einde leest als een trein.

Lotte neemt je mee in de wereld van haar eigen personages die met hun eigen leven worstelen en om hun eigen redenen aan boord gaan van het ‘onzinkbare schip’. Sommige personages ga je van houden, andere wil je het liefst wurgen en van weer andere wil je gewoon meer te weten komen.
Wel is het boek een echt YA boek, de personages hebben die leeftijd en ook deze denkwereld dus hierdoor lijkt het soms wat bekrompen maar eigenlijk past dit heel goed bij hoe iemand van die leeftijd denkt.

Ik heb dit boek met een knoop in mijn maag gelezen, maar ook hardop gelachen, met open mond van verbazing etc. Het einde van het verhaal kennen we natuurlijk allemaal.. Maar hoe het met elk personage in dit boek afloopt, daarvoor moet je het zelf lezen.

Unsinkable is een verhaal wat je niet weg kan leggen en een nieuwe blik op het bekende verhaal werpt

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *