De vermiste meisjes – Kyle Perry

Lieve lezers,

Namens uitgeverij Harper Collins mocht ik me gaan wagen aan heen super spannende Australische thriller. Het is al weer even geleden dat ik een echte thriller heb gelezen (vroeger las ik bijna alleen maar thrillers) dus ik was ready to go om dit boek te lezen.

Vandaag vertel ik je graag meer over dit boek.

De vermiste meisjes

Titel: De vermiste meisjes
Auteur: Kyle Perry
Verschenen:  Mei 2021
Pagina’s: 432
Uitgever: Harper Collins

Wanneer enkele tienermeisjes vermist raken in de Great Western Tiers, gaan bij de bevolking van Limestone Creek direct alle alarmbellen af. Dertig jaar geleden verdwenen er ook vijf jonge meisjes rond de gevaarlijke kliffen en de legende van ‘de Hongerige Man’ wordt nog steeds verteld. De vondst van een van de meisjes onderaan de klif maakt de bezorgdheid alleen maar groter, want waarom is het meisje blootsvoets en staan haar schoenen – met de veters keurig gestrikt – vlak bij de rand?
Rechercheur Con Badenhorst onderzoekt de zaak. Als outsider komt hij terecht in een omgeving vol corruptie, politieke spelletjes en gespannen relaties. Jordan Murphy, de vader van een van de vermiste meisjes, is hoofdverdachte in de zaak. Maar ook alle andere inwoners hebben zo hun geheimen, en de waarheid wordt vaak verdraaid. Bestaat ‘de Hongerige Man’ echt of loopt er een moordenaar in Limestone Creek rond?

We beginnen bij het begin. Deze cover is niet alleen prachtig qua kleur maar geeft ook een heel mysterieus effect. Een echt boek dat je oppakt in de boekenwinkel. Het lettertype is prettig en het boek is opgedeeld in een prettige grote van hoofdstukken. Per hoofdstuk wissel je van personage en zoals jullie weten ben ik daar dol op.

Het boek begint direct spannend dus ik zat er gelijk midden in. De eerste hoofdstukken vloog ik doorheen. Toen ik aan dit boek begon had ik eigenlijk zin om Netflix te kijken maar wilde toch al een beginnetje maken. En voor ik het wist had ik 100 blz gelezen.

Het boek weet de spanningsboog goed te behouden. Het is een aardig boek over een relatief simpel onderwerp. Ik was dus vrij huiverig over hoe ze dit 432 pagina’s lang spannend gingen houden maar gelukkig heeft het boek maar een paar kleine ‘inkak’ momenten. Deze waren echter zeker niet overbodig maar haalde wel heel even de vaart uit het boek.

Het boek laat ook heel goed zien wat een mentale gesteldheid en gevolgen uit het verleden met zowel volwassenen als tieners kan doen. Alles in dit boek heeft een onderliggende laag en dat maakt het afgezien van enorm spannend ook een erg diepgaand boek vol met emoties.

De vermiste meisjes is een boek vol spanning, emoties en een flinke zoektocht waarbij je gedurende het hele boek op het puntje van je stoel zit

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *