Movie – The woman in the window

Lieve lezers,

Al weer een hele poos geleden recenseerde ik het boek – De vrouw in het raam, de recensie kan je hier nog even lezen.

13 mei ging deze film dan eigenlijk in premiere op Netflix en konden we hem eigenlijk ‘op het witte doek zien’. De film is een hoop heen en weer gebounced tussen filmmakers en er was zelfs een tijdje spraken van dat hij niet uit zou komen omdat het test publiek hem slecht vond. Uiteindelijk heeft Netflix hem gekocht en vandaag vertel ik jullie graag meer over deze film.

Anna Fox woont alleen, ze verlaat haar huis in New York bijna nooit. Ze drinkt de hele dag door, kijkt oude films en bespioneert haar buren. In het huis tegenover Anna woont sinds kort een gezin: vader, moeder en tienerzoon. Alles lijkt bij hen perfect, maar op een nacht ziet Anna uit haar raam iets wat ze beter niet had kunnen zien. De twijfel slaat meteen toe: heeft ze het wel goed gezien? Wat is waarheid? Wat is verzonnen? Dreigt er gevaar?

Ik vond het boek geweldig! Mijn verwachtingen voor deze film waren dan ook erg hoog. Maar omdat ik wist dat deze film al als een hot patato rond werd gegeven was ik al erg bang voor de uitkomst. Daar waar het boek zo enorm sterk was, was ik al erg bang dat dit op het witte doek niet zo goed zou uitpakken.

Gelukkig was de film lang niet zo slecht als ik het vermoeden had. Ik moet wel zeggen dat het voor mij een feest der herkenning was van het boek. Aangezien ik het boek in 2018 voor het laatst heb gelezen was het voor mij ook wel wat graaf werk in mijn herinnering en weet ik de details niet precies meer. Maar ik kan je wel vertellen dat de film redelijk trouw is aan het boek.

Amy Adams heeft een ijzersterk staaltje acteerwerk weg gezet. Ik ken de haar eigenlijk alleen maar van de Disney film Enchanted en deze rol is toch wel echt iets heel anders. Maar Amy slaat de spijker op zijn kop met de vertolking van deze rol. Ook heeft de film de setting goed weg gezet het huis, de sfeer alles klopte met hoe ik het boek ervaren heb. Echter was de film lang niet zo spannend als het boek. Maar misschien kwam dit omdat ik al wist wat er te gebeuren stond.

Toch denk ik dat als je het boek niet gelezen hebt de film wat ‘vaag’ is en behoorlijk wat vragen kan oproepen. Ik ben dus heel benieuwd naar jullie ervaringen met als je het boek niet gelezen hebt en de film wel gezien hebt. Dus ga je hem kijken. Let me know!

Al met al heb ik een lekker film avondje gehad met een spannende boekverfilming.

Liefs, Marjolein

Eerst het boek nog even lezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *