Girl 6 – Mirjam Mous

Lieve lezers,

Namens Best of YA mocht ik voor jullie het nieuwe boek van Mirjam Mous recenseren. Girl 6 is een nieuw boek in hun XS lijn en staat dus garant voor een snel en spannend boek.

Vandaag vertel ik jullie graag meer over dit boek.

Best of YA   XS  -   Girl 6

Titel: Girl 6
Auteur: 
Mirjam Mous
Verschenen:  Mei  2021
Pagina’s: 104
Uitgever: 
Best of YA

Girl 6 gaat over de onhandige Summer. Ze is de enige kleindochter van het echtpaar Rogers, dat in Boy 7 manier bedacht om het gedrag van Nederlandse jongeren te verbeteren. Wanneer opa Carl ernstig ziek is, vertrekt Summer met haar moeder naar Amerika, waar haar grootouders inmiddels weer wonen. Daar ontmoet ze Dez, een jonge blogger die altijd op zoek is naar een goed verhaal. Samen ontdekken ze het web van leugens en dilemma’s waarin Summer zit verstrikt. Hoe ver ga je om iemand te redden van wie je houdt? En is het ene leven echt meer waard dan het andere?

Zoals hierboven al genoemd staat is Girl 6 een boek in de XS lijn, een kort verhaal dat bol staat van de spanning. De cover is mysterieus maar ook heel mooi. Het lettertype van dit boek is heel prettig en het boek heeft veel korte hoofdstukken.

Super leuk aan dit boek is dat je het vanuit drie perspectieven leest. Hierdoor zit je gelijk helemaal in het verhaal en kan je echt niet meer stoppen met lezen. Ik begon in dit boek om 10 uur in de avond om even de eerste paar pagina’s te lezen en om 1 uur in de nacht legde ik het weg. (Na een paar pogingen van slapen die onsuccesvol waren omdat ik verder wilde lezen)

Gedurende dit hele boek zit je dus op het puntje van je stoel, er zit werkelijk waar geen saai moment in dit boek. Vanaf het eerste moment probeer je te ontrafelen wat er is gebeurd en hoe alles in elkaar steekt. Gedurende het boek ga je steeds meer mee leven met Mayce, Summer en Dez en ga je van alle drie deze personages houden.

Op het einde vallen er nog wat mooie puzzelstukjes in elkaar met Boy 7 waardoor ik een kreetje van blijdschap maakte.
Girl 6 is echt een toetje als je Boy 7 gelezen hebt. En daarom mag je deze dan ook echt niet missen. – Maar geen zorgen, als je Boy 7 niet gelezen hebt dan kan je dit boek prima lezen.

Girl 6 is kort, super spannend en een echt raadsel. Een boek voor jongens en meiden dat je in één ruk uitleest.

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *