Een eeuwenoud verhaal – A Twisted Tale

Lieve lezers,

Zoals jullie weten ben ik dol op Disney en alles wat met Disney te maken heeft. Natuurlijk is Belle en het Beest ook een van mijn favoriete sprookjes. Toen deze twisted tale uit kwam moest ik hem dan ook lezen.
Vandaag vertel ik jullie graag meer over dit boek.

Disney – A Twisted Tale  -   Een eeuwenoud verhaal

Titel: Een eeuwenoud verhaal
Auteur: Liz Braswell
Verschenen:  Juli 2022
Pagina’s: 496
Uitgever: Big Balloon

‘A Twisted Tale – Een eeuwenoud verhaal’ vertelt het verhaal van het beroemde Disney-sprookje ‘Belle en het Beest’. Maar dan met een duistere twist… 
Belle is slim en vindingrijk, maar ook onrustig. Ze wil het armoedige, kleine stadje waar ze woont heel graag verlaten en de wereld ontdekken. Maar als ze onderweg gevangengenomen wordt door een vreselijk angstaanjagend beest en ze de betoverde roos van het Beest aanraakt, komen er ineens beelden van vroeger bij Belle naar boven. 
Het zijn beelden van haar moeder, die jaren geleden uit Belles leven is verdwenen. Belle ontdekt dat het haar moeder is die de vloek heeft uitgesproken over het Beest, zijn kasteel en al zijn inwoners, en ze begrijpt dat zij en het Beest moeten samenwerken om het duistere mysterie van hun families te ontrafelen.

Dit boek is een prachtige hardcover en heeft de originele spookachtige cover. Het papier is prettig en stevig wisselend met in het begin wat grijze pagina’s en een heerlijk lettertype. Het is wel een flink dik boek maar dit is ook deels door de wat grotere letter en prettige verdeling in hoofdstukken.

Je leest het verhaal voornamelijk vanuit Belle maar in het begin neem je een kijkje in het verleden via Maurice en Belle haar moeder. Richting het einde wissel je ook soms naar het perspectief van het Beest waardoor het boek extra snel leest.

Dit verhaal blijft trouw aan het ‘originele’ verhaal wat we allemaal kennen maar neemt een echte duistere twist. Wanneer je van het bekende verhaal afwijkt en nieuwe dingen leert ga je daarna terug naar bekende verhaal door middel van een aantal punten die je goed kent. Dit maakt dat het boek een feest der herkenning is maar toch ook heel anders en vooral een beetje duister.

Ik vond dit boek heerlijk om te lezen. Het is al een feestje om het bekende boek opnieuw te lezen, maar de duistere twist maakt het een compleet nieuw avontuur. Ook de manier waarop alles in het boek in elkaar is gezet en past maakt dat je zomaar zou kunnen denken dat dit ‘echt’ zo is gegaan. Vanaf de eerste pagina wilde ik weten hoe het verhaal precies in elkaar stak maar vooral ook hoe deze versie zou aflopen.

Een eeuwenoud verhaal is een duistere wending met verassende ontdekkingen van het eeuwenoude bekende sprookje

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *