Museumnacht – Chinouk Thijssen

Lieve lezers,

Zoals jullie weten moet ik elk boek lezen wat er van Chinouk verschijnt. Haar nieuwste boek mocht ik dan ook echt niet missen. Is hij net zo ijzersterk als alle vorige? Vandaag vertel ik je er graag meer over.

Museumnacht

Titel: Museumnacht
Auteur: Chinouk Thijssen
Verschenen:  1 juli 2022
Pagina’s: 195
Uitgever: Clavis

Een jaar geleden werd er een gruwelijke meervoudige moord gepleegd in het Instamuseum. De dader werd doodgeschoten, maar het museum bleef dicht. Op internet loven twee YouTubers nu vijftigduizend euro uit aan het groepje dat een nacht in het museum durft door te brengen. Wanneer acht vrienden de uitdaging aannemen, ontstaan er spanningen en wordt er opnieuw gemoord. Wie is de dader? Een geest uit het verleden of iemand van de groep? Een spannende maar diepgaande thriller, waarin we elk personage leren kennen – ook de dader. Voor young adults die van de betere slasher houden.

Ook dit boek is weer een mooie stevig hardcover en de cover wekt al gelijk je interesse. Het lettertype is prettig en het papier is lekker stevig.

Dan het belangrijkste.. Zag ik hem aankomen? NEE! Echt helemaal niet. Normaal weet ik altijd wel een beetje hoe de vork in de steel steekt maar in dit boek was ik echt volslagen radeloos.
Echter moet ik hier ook wel gelijk de note er bij maken dat ik het boek op momenten warrig vond en daardoor ook niet echt helemaal het ‘full picture’. idee kreeg. Maar hierover later meer.

Het verhaal is gewoonweg mega spannend, een instagram museum spreekt tot iedereen zijn verbeelding. Je beland direct midden in het verhaal, hoofdstuk voor hoofdstuk wissel je van personage. Hierdoor neem je een blik in iedereen zijn leven en leer je beetje voor beetje elk personage kennen.
Ook heeft ieder personage zijn eigen struggels in zijn eigen leven en merk je ook dat je eigenlijk niet altijd weet wat er achter de voordeur van je beste vrienden afspeelt.

Chinouk weet ook in dit boek je weer buikpijn van de spanning te geven. Je voelt mee met elk personage (vooral hun angsten) terwijl je ook er achter probeert te komen wie de moordenaar is. Maar wat ik helaas wel tegen vond vallen was het uitzetten van het verhaal. Ik was heel erg in de war door alle kamers en hoe die nu liepen. Ergens had ik graag een plattegrond in het boek gezien zodat het iets visueler werd. Normaal heb ik hier niet echt moeite mee in een boek maar omdat je zo op elk detail aan het focussen was miste ik dit toch wel. Door deze warrigheid merkte ik ook dat ik soms personages niet helemaal meer goed uit elkaar kon houden en wie nu zich waar bevond. Maar misschien is dit wel de detective in me waardoor ik hier last van kreeg.
Dit neemt allemaal natuurijk niet weg dat het een fantastische read is.

Chinouk geeft je in dit boek weer buikpijn van de spanning, en of je hierna ‘s nachts nog een museum in durft kan ik je niet garanderen

Door wat kleine minpuntjes ga ik het boek toch geen 5 sterren geven maar een dik verdiende:

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *