Gegijzeld – Clare Mackintosh

Lieve lezers,

Zoals jullie vast wel weten ben ik dol op Clare Mackintosh haar boeken. Ze is een van mijn favoriete auteurs en ik alles wat ze uitbrengt lees ik.
Ik was dan ook erg blij dat er een nieuwe thriller van haar uit kwam en dat De Fontein deze weer heeft gepubliceerd.

Nog leuker ik mocht dit boek voor jullie recenseren en vandaag vertel ik jullie graag meer over dit boek.

Gegijzeld

Titel:  Gegijzeld
Auteur: Clare Mackintosch
Verschenen:  juli 2021
Pagina’s: 399
Uitgever: De Fontein

Wanneer een vlucht van Londen naar Sydney wordt gekaapt, staat stewardess Mina onder druk. Als ze doet wat de kapers willen, blijft haar dochter in leven, zo niet dan laten ze het vliegtuig crashen…
Het huwelijk van stewardess Mina staat op springen en de zorgen om haar dochtertje zijn groot, dus wanneer ze wordt geselecteerd om te werken op de eerste non-stopvlucht van Londen naar Sydney, is dat een welkome afleiding. Het is een prestigieuze vlucht met aan boord talloze journalisten, bloggers en VIPs die allemaal verslag zullen doen van deze historische vlucht.
Dan krijgt Mina een briefje in handen: ‘Volg onze instructies, dan zal je dochter blijven leven’. Het vliegtuig is gekaapt en Mina staat voor een duivels dilemma want het leven van honderden passagiers ligt in haar handen. Maar ook dat van haar dochtertje. En de kapers blijken meer van haar privéleven te weten dan haar lief is…

Het boek is een stevig gebonden paperback en lekker dik. De cover geeft je al direct het onheilspellende gevoeld wat je dit hele boek zal blijven achtervolgen. Het lettertype is erg prettig en het boek is opgedeeld in lekker veel hoofdstukken. Met! Ja, je voelt hem al aankomen – personage wisselingen per hoofdstuk. In elk hoofdstuk krijg je meer te lezen van Mina – Adam of een van de passagier op vlucht 79.

Dit boek is niet goed voor je nachtrust. Ik kon werkelijk waar niet stoppen met lezen en het is meerdere keren na 1 uur in de nacht geworden dat ik het boek weg legde omdat ik toch echt moest gaan slapen.

Clare weet in dit boek een balans te vinden waardoor je als lezer zelfs niet meer weet aan welke kant je staat. Helaas kan ik hier niet te veel over zeggen zonder spoilers te geven maar alle hedendaagse grote problemen worden besproken. En gedurende het hele boek speelt de vraag in je hoofd ‘Wat zou ik doen?’.

Zoals altijd bij Clare haar boeken zie je de volgende stap niet aankomen. Elke keer weer zat ik vol verbazing te lezen over wat er nu weer gebeurde en welke plot twist het boek nu weer nam. Gedurende het hele boek word je heen en weer geslingerd tussen alle emoties, frustraties etc. En zelfs op de aller laatste bladzijden wist zeer nog een plot twist in te gooien. Ik moet echt nog even bijkomen van dit boek.

Gegijzeld neemt je mee op een avontuur vol plot twists en all the feels.

Liefs, Marjolein

One thought on “Gegijzeld – Clare Mackintosh

  1. Ik heb zojuist je recensie gelezen. En dit is écht een boek wat ik MOET lezen. Ik ga deze dan ook meteen op mijn wishlist zetten. De schrijfster Clare Mackintosh ken ik nog niet. Dus ik erg benieuwd niet alleen naar juist dit boek, maar ook naar meer boeken van deze schrijfster.
    Groetjes Henriette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *