Geluk is een kat – Stéphane Garnier

Lieve lezers,

Uitgeverij Xander benaderde mij als katten liefhebber of ik hun nieuwe boek ‘Geluk is een kat’ voor jullie wilde recenseren.

Natuurlijk wilde ik dat en vandaag vertel ik jullie graag meer over dit boek waarin je in 30 dagen een kat kan worden.

Geluk is een kat

Titel: Geluk is een kat
Auteur: Stéphane Garnier
Verschenen:  december 2021
Pagina’s: 256
Uitgever: Xander

Zeg nou zelf: hebben katten niet het ultieme geluk gevonden? Slapen in de zon, op je wenken bediend worden en je vooral niet te veel haasten: we zouden ons collectief wat katachtiger moeten gedragen en ons wat minder met oppervlakkige, menselijke activiteiten bezig moeten houden. Daarom vind je in dit werkboek talloze praktische oefeningen, puzzels en experimenten om het leven van een kat te observeren en precies zo te doen als zij. Leer als een kat naar de wereld te kijken, je liefde te verspreiden en je territorium te bewaken.

Dit boek is een mooie stevige hardcover die er door zijn roze look lekker uit springt in de boekenkast. Natuurlijk past de zwarte kat op de cover goed bij dit boek. Het boek zelf is ingedeeld per dag – dit zodat je elke dag kan lezen en zo elke dag een beetje meer een kat kan worden. Elke dag eindig je met een opdracht van de kat die jij moet doen.
Ook zit het boek vol met super leuke tekeningen over het leven van de kat.

Ik heb enorm genoten van dit boek. Elke ochtend 30 dagen lang pakte ik een kop koffie in de ochtend en ga een dag in dit boek lezen. Het bijzondere vond ik dat ik elke dag de wijze les kon toepassen in mijn dagelijks leven. Soms privé, soms werk gerelateerd maar vooral heel veel met een focus op mijzelf.
Elke dag is er een nieuw onderwerp. Eerst lees je over hoe de kat ons ziet, of hoe de kat over ons denkt en dingen zelf anders doet. Daarna krijg je een leuke opdracht voor die dag om deze nieuwe kennis gelijk toe te passen. Zo begon ik elke dag bewuster van mijn dag en reflecteerde ik de volgende ochtend ook hoe mijn vorige dat is verlopen.

Door dit boek ben ik ook meer naar mijn eigen katten gaan kijken. Heel veel gedrag dat in het boek werd omschreven herkende ik al van mijn katten. Maar door dit boek ging ik er bewuster bij stil staan, zo ligt op dit moment mijn kat heerlijk in de stoel naast me te slapen, helemaal snugglend in alle kussens. Hij maakt zich nergens over druk terwijl ik heerlijk deze recensie aan het schrijven ben.

Geluk is een kat heeft me laten kijken naar hoe simpel mijn katten leven en heeft me dagelijks meer rust gebracht

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *