De Burgerwacht – Ellen Lina

Lieve lezers,

Zoals jullie misschien wel weten heb ik de meeste boeken van Ellen Lina verslonden. Ik heb al een tijdje geen boeken meer van haar gelezen. Maar daar is nu verandering gekomen, uitgeverij De Fontein heeft nu een nieuw boek van Ellen Lina uitgegeven.

Dit boek moest ik natuurlijk voor jullie recenseren en vandaag mag ik jullie er meer over vertellen.

De burgerwacht

Titel: De burgerwacht
Auteur: Ellen Lina
Verschenen:  Februari 2022
Pagina’s: 320
Uitgever: De Fontein

Kayleigh keert na jaren bij Defensie terug naar haar ouderlijk huis in Berkendijk. Ze wordt er weer extra geconfronteerd met het verlies van haar zusje Brenna, die twintig jaar eerder vermoord werd. Omdat Berkendijk al maanden wordt geteisterd door overvallen en inbraken, zijn de mannen in het dorp een burgerwacht gestart, de schakel tussen de inwoners en de politie. Wanneer Kayleigh een lijk in een bosmeertje ontdekt, is dat de start van een reeks merkwaardige gebeurtenissen. Nóg een dode in datzelfde meer maakt Berkendijk het horrordorp van Nederland en uiteindelijk treft het noodlot Kayleighs familie opnieuw…

Het boek is een lekkere stevige paperback met een mysterieuze cover. Direct wekt deze cover je interesse. Het boek heeft een voor mij iets te klein lettertype maar leest nog steeds prettig. Het boek is opgedeeld in hoofdstukken van ongeveer 10 bladzijden.

Vanaf het begin is de toon van dit boek gezet. Het is spannend en je wil direct meer weten. Daardoor leest het boek heerlijk snel maar is hij ook niet te zwaar.

De personages zijn stuk voor stuk goed omschreven en ook direct personages waarmee je helemaal mee leefde/gruwelde. Ook de sfeer en de setting van het boek past helemaal bij het totaal plaatje.
De spanning was vaak te snijden in dit boek, je rolde namelijk van de ene spannende actie in de andere en zat vaak met ingehouden adem te lezen hoe dit af ging lopen. Vooral het einde van het boek was echt een sneltreinvaart van ontwikkelingen, emoties en verassingen.

Maar ook de persoonlijke worstelingen die voornamelijk het hoofdpersonage mee maakt geeft dit boek een diepere lading. Want het is niet zomaar een thriller, het is er een met behoorlijk veel onderliggende emoties, gedachten en verhalen.

Helaas was de dader voor mij een beetje voorspelbaar daardoor geef ik het boek net niet de vijf sterren. Maar de weg er naartoe wauw! Wat een ride. Ik heb hardop gelachen maar mijn mond is ook letterlijk open gevallen tijdens het lezen. Hier en daar moest ik ook zeker een traantje weg vegen.

De Burgerwacht is een thriller die heerlijk weg leest, niet te eng is maar wel een waanzinnig avontuur.


Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *