Hamley is jarig – Sandra J Paul

Lieve lezers,

Jullie hebben vast de mega unboxing op TikTok gezien van uitgeverij Hamley. Vandaag staat de eerste recensie van deze hele stapel voor jullie klaar. Namelijk Hamley is Jarig.

Dit boekje is voor de wat jongere lezers tussen ons (7+) maar is echt een feestje om te lezen. Lees snel verder om hier meer te weten te komen over dit kattige boekje.

Hamley, het zwarte katje 1 -   Hamley is jarig

Titel: Hamley is Jarig
Auteur: 
Sandra J. Paul
Verschenen: Juni  2021
Pagina’s: 64
Uitgever: 
Hamley Books

Maak kennis met Hamley, het avontuurlijke zwarte katje dat mensen verstaat. Samen met haar zusjes en haar moeder woont ze in een gezellig huis, en wordt ze vertroeteld door haar baasje Viola. Viola is jarig, en bij een verjaardag hoort taart. Alleen, zo zeggen de andere katten: dieren krijgen nooit taart, en hun verjaardagen worden nooit gevierd. Dus besluit Hamley om dit te veranderen. Ze gaat op zoek naar taart voor haar dierenfamilie, en belandt zo in een bakkerij. Hamley is Jarig is het eerste boek in een gloednieuwe jeugdreeks.

Dit boekje is een prachtige hardcover in super mooie kleuren. Het is vrolijk, spreek direct tot je verbeelding en straalt alle ondeugendheid van Hamley uit. In het boekje zelf staan nog hele kleine lieve zwarte Hamley katjes en prachtige gekleurde tekeningen. Elke bladzijde omslaan was een waar feestje.

Het lettertype is heerlijk en daardoor perfect voor de jonge lezer. Dit lettertype maakt het makkelijk te lezen want de letters en woorden gaan niet dansen. De hoofdstukken zijn lekker kort en het tempo in het verhaal is heerlijk hoog.

Het verhaal zelf is super schattig maar ook zeker spannend. Het is onschuldig maar ook super ondeugend en heel erg grappig. Ik heb daadwerkelijk hardop gelachen. Hamley is een echte kitten maar ook een heel bijzondere kitten. En stiekem doe hij me heel erg denken aan mijn eigen katje Snowflake (Snowy).
Ook de mensen in het verhaal zijn super herkenbaar en heel leuke personages waarmee we ons vast allemaal kunnen identificeren.

Dit boek mag je als 7+ echt niet missen, en als ouder of katten liefhebber moet je hem ook zeker lezen.

Hamley is jarig is een spannend en super lief avontuur voor de nieuwe lezer

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *