Heartstopper 4 – Alice Oseman

Lieve lezers,

Zoals jullie weten ben ik in love met de Heartstopper serie. Deel 4 in inmiddels verschenen en ook deze mocht ik weer voor jullie recenseren.

Vandaag vertel ik jullie graag of deel 4 mij weer heeft kunnen verassen.

Heartstopper 4 -   Nick en Charlie hebben elkaar meer dan ooit nodig…

Titel: Heartstopper 4
Auteur: 
Alice Oseman
Verschenen: Maart  2022
Pagina’s: 384
Uitgever: 
Best of YA

Het gaat heel goed met de relatie van Nick en Charlie. Charlie denkt zelfs dat hij er klaar voor is om dé vier o zo belangrijke woorden tegen Nick te zeggen: ik hou van je. Nick voelt hetzelfde, maar hij heeft andere dingen aan zijn hoofd – hij wil nog voor zijn vader uit de kast komen. Bovendien maakt hij zich zorgen dat Charlie een eetstoornis heeft. Wanneer het nieuwe schooljaar begint, leren Charlie en Nick wat liefde werkelijk voor hen betekent.

De cover van dit boek vind ik misschien wel de mooiste tot nu toe. Hij drukt het boek precies goed uit en het zijn gewoon prachtige kleuren. De tekeningen zijn zoals we gewend zijn erg mooi en duidelijk, maar sommige tekeningen waren nu beter dan ooit. Ik heb er weer enorm van genoten. Het boek is lekker stevig en het papier is ook prettig dik. Dit vind ik persoonlijk heel fijn bij Graphic Novels want anders schijnt de andere tekening door en maakt dit de tekening zelf iets minder prettig.

Het verhaal had in dit deel echt veel meer diepgang dan ik ooit had verwacht. Ik vind de Heartstopper serie vooral heel erg Cute. Maar in dit deel kwam er een bak met emoties bij die ik niet verwacht had. Je ziet waar Charlie mee worstelde en hoe hij dit probeert aan te pakken. Maar je ziet ook wat voor een effect dit op Nick heeft. Maar in het midden van al deze emoties vind je in het boek hoop, liefde, en toewijding.

Ongeacht welke leeftijd je bent dit boek verslind je, het neemt je mee en het zal je niet zomaar meer loslaten. Ik heb weer enorm van dit boek genoten en ik kan echt niet wachten tot ik in 2023 deel 5 in mijn handen mag hebben.

Heartstopper 4 verslind je en neemt je mee in al zijn emoties

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *