Heartstopper – Alice Oseman

Lieve lezers,

Al een tijdje kijk ik naar het boek Hartstopper een Graphic Novel. Nog niet eerder heb ik een Graphic Novel gelezen maar deze wilde ik echt lezen. Toen ik van Best of YA de mail kreeg of ik Heartstopper wilde recenseren kon ik dan ook geen nee zeggen.

Vandaag vertel ik je graag meer over dit boek.

Heartstopper 1 - Nick en Charlie ontmoeten elkaar

Titel: Heartstopper
Auteur: 
Alice Oseman
Verschenen:  Augustus  2021
Pagina’s: 288
Uitgever: 
Best of YA

Het afgelopen schooljaar was niet geweldig voor Charlie, maar hij wordt in ieder geval niet meer gepest. Nick, rugbyster van de school, heeft hier en daar wat gehoord over Charlie – de jongen die vorig jaar gedwongen uit de kast moest komen en een paar maanden werd gepest – maar hij heeft nog nooit met hem gepraat. Tot ze naast elkaar in de klas komen te zitten… 
Er ontstaat een warme en intieme vriendschap en al snel valt Charlie als een blok voor Nick, ook al weet hij dat hij geen enkele kans maakt. Maar Nick worstelt met zijn eigen gevoelens en hoe dichter de twee naar elkaar toe groeien hoe duidelijker het wordt dat liefde ontzettend onvoorspelbaar en verrassend is.

De cover van dit book is simpelweg adorable. Het geeft precies de sfeer van het boek weer, het boek is lekker stevig en het papier voelt prettig aan. Het boek is aan de binnenkant niet gekleurd maar de tekeningen zetten precies de juiste sfeer en uitleg neer.

Ik had geen verwachtingen van dit boek maar toch ook hoge verwachtingen door de hype rondom dit boek. Je ziet het overal op Instagram en TikTok maar ik wist niet of een Graphic Novel iets voor mij zou zijn.
Maar ik kan je vertellen dat ik door dit boek vloog en verliefd ben op dit boek. Het boek lag op de mat na mijn vakantie. Ik ben direct begonnen en als ik meer tijd had gehad had ik hem ook direct uit gelezen.

Het boek heeft alles en zo veel meer. Het verhaal is een onderwerp waar veel tieners mee worstelen, want seksualiteit is tegenwoordig meer dan ooit een ding. Ondanks dat het een groot onderwerp is in het boek doet het er aan de andere kan ook weer niet toe. Het is namelijk een heerlijk verhaal over 2 jongens die elkaar ontmoeten en verliefd worden op elkaar. Dit met alle ongemakkelijke momenten, onzekerheden etc.
Maar dit boek had ook al de Guilty pleasures die je wil ineen boek als dit. Ik heb dan ook tijdens het lezen op sommige momenten met een grote glimlach op mijn gezicht zitten lezen. Want het boek raakte alles waar ik op hoopte.

Het einde daarintegen Hallo cliffhanger…. Gelukkig komt deel 2 al in oktober in het Nederlands uit.

Heartstopper is een snelle read het boek had echt veel langer mogen zijn, maar gelukkig komen er nog 4 andere delen.

Heatstopper is heerlijk, cute en all the feels.

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *