Het Eindeloze Strand

Lieve lezers,

Zijn jullie ook zo aan het genieten van dit heerlijke weer. Misschien heb je al wel een bezoekje gebracht aan het strand. Maar wat je tot nu toe gedaan hebt bij dit perfecte weer mag een heerlijk boek niet ontbreken.

Namens uitgeverij Ls mocht ik ‘Het eindeloze strand’ recenseren en wanneer is er nu een beter tijd om dit boek te gaan lezen met dit weer!

Titel: Het eindeloze strand
Auteur: Jenny Colgan

Verschenen:  Jan 2019
Pagina’s: 416
Uitgever:
 Ls

Welkom op Mure, een klein eiland voor de kust van Schotland, vol eindeloos lege stranden en schitterende natuur. Hier runt Flora haar Café Zon & Zee aan de kade bij de haven. Het is een geliefde plek voor toeristen (heerlijk eten) en bewoners (de laatste nieuwtjes). Maar Flora maakt zich zorgen. Haar vriend Joel is geweldig, maar hij gedraagt zich opeens afstandelijk, en niet alleen omdat hij regelmatig in New York is voor zijn werk. Waar zit hij met zijn gedachten? Flora’s beste vriendin Lorna is in stilte verliefd op de lokale huisarts, Saif, die gevlucht is uit Syrië. Schokkend nieuws zal zijn leven – en dat van Lorna – veranderen. Koude winteravonden gaan langzaam over in lange zomerdagen. Vinden Flora en Joel hun geluk terug?

Koop bij bol.com

Allereerst wil ik de uitgeverij Kuddo’s geven voor hoe enorm leuk dit boek opgestuurd werd. Met een daadwerkelijke playlist er bij en een recept voor het lekkerste drankje bij het lezen van dit boek. Met nog wat schelpjes er bij en ik was gelijk al helemaal in de stemming voor dit boek. Helaas wegens persoonlijke omstandigheden ben ik wat laat met de recensie maar ergens heb ik extra genoten van dit boek doordat ik dit zat te lezen in de heerlijke volle zon. Ik miste alleen nog het strand er bij ;).

Het boek is weer een heerlijke handzame paperback met een stevige rug. Dus geen gebroken rug tijdens het lezen van dit boek. Ook heeft het boek een super prettig lettertype en daardoor leest het erg makkelijk.

Het eindeloze strand is geschreven vanuit het oogpunt van meerdere personages en zoals jullie weten ben ik daar dol op. Het zorgt er voor dat de vaart in het boek blijft en daardoor is wegleggen lastig.
Het boek heeft een heerlijke schrijfstijl en daardoor leest het ook erg makkelijk weg. Af en toe werd er iets te abrupt gesprongen in personages maar aan de andere kant zorgde dat er wel voor dat ik door bleef lezen. Van elk personage in dit boek ben ik gaan houden omdat ze allemaal stuk voor stuk uniek zijn.

Ook kaart het boek een aantal belangrijke dilemma’s aan waarin we ons allemaal herkennen maar voor de meeste van ons is het een ver van mijn bed show. Door dit boek komt alles toch iets dichterbij en ontwikkel je al heel snel emoties en begrip voor bepaalde situaties.
Soms had ik door al deze dingen ook wel een emotionele achtbaan in dit boek. Het is een roman en het boek is ook zeker romantisch. Maar het heeft vooral een indrukwekkende laag er in liggen waardoor je het boek niet snel vergeet.

Ik heb enorm van dit boek genoten en het is een heerlijke roman die je weg leest op een warme zonnige dag.

Ster half

Liefs, Marjolein

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *