Het Fluisternetwerk

Lieve lezers,

 

Zoals jullie weten ben ik Groot fan van Reese Witherspoon haar leesclub. Toen mij gevraagd werd om met de blogtour van Fluisternetwerk mee te doen was ik daar natuurlijk super blij mee maar nog blijer dat dit boek er in het Nederlands is.

 

 

Titel: Fluisternetwerk
Auteur: 
Chandler Baker
Verschenen:  September 2019
Pagina’s: 336
Uitgever:
AW Bruna
Koop bij bol.com

 

Chandler heeft een openhartige brief geschreven over hoe dit boek tot stand is gekomen. En ik mag deel 5 van haar brief hieronder met je delen:

Ik luisterde naar vriendinnen en vriendinnen van vriendinnen. Ik praatte met de schoonmaaksters. Met mijn leesclub. Met marketing directors en ondernemers, sales professionals en doorgewinterde advocaten.

 

Het boek is een metgezel geworden van al die gesprekken, een spannende, gedramatiseerde versie van fluisternetwerken en jong moederschap en de verschillende krachten op de werkvloer. Ik ben al die vrouwen: Sloane en Ardie en Grace en Katie. En ik hoop dat jij ze ook een beetje bent. Ik hoop dat er nog veel meer wordt gepraat onder het genot van glazen wijn en koffie en een wandeling, en dat dit boek ons boek wordt, een verhaal dat zich blijft ontwikkelen door erover te praten. Bedankt voor het lezen.

 

Recensie:

 

Zoals altijd beginnen we bij het begin. De cover is enorm aantrekkelijk en deze springt dan ook gelijk in het oog. Het heeft iets mysterieus en pakkends. Het is een boek van een mooi en normaal formaat met lekker stevig papier. Het lettertype is heel fijn en daardoor leest het lekker weg.

 

In het boek begint met een verspringing van tijd waardoor je wisselt in het heden en het verleden. Hierdoor heeft het boek en het verhaal je direct te pakken want je wil weten waar het heen gaat.

Het boek spreekt een hoop belangrijke punten aan die de laatste tijd heel erg in jet nieuws zijn geweest. Maar voor mij persoonlijk was het ook een eye-opener naar dingen die ik zelf in mijn werkleven zie en meemaak. Dingen waar ik niet zo bij stil stond maar die zeker aanwezig zijn.

 

In het begin deed het boek me erg denken aan de serie Suits (wat in mijn ogen een groot compliment is). Echter komt er bij dit boek een veel duisterder randje bij kijken.

Het boek wisselt zich af met hoofdstukken vanuit de personages en vanuit verhoren, dagvaardingen etc. Dit houd de vaart dan ook enorm in het boek.

 

Verder leren we verschillende personages van het boek kennen met allemaal een eigen karakter. Ik denk dat iedereen zich een beetje herkent in en karakter maar dat iedereen binding kan vinden met een specifiek karakter. Dit alleen al vind ik bijzonder knap van de auteur.

 

Door het hele boek heen heb je het gevoel dat er iets groots te gebeurden staat maar dat je de vinger nog niet op de juiste plek kan leggen. Hiermee grijpt het boek je dan vooral ook heel erg aan.

Fluisternetwerk is dan ook een indrukwekkend, spannend maar vooral ook een heel belangrijk boek dat je als vrouw gelezen moet hebben.

 

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *