De mooiste dag van je leven – Tamara Haagmans

Lieve lezers,

Zoals jullie je misschien nog wel herinneren ben ik groot fan van het boek Crtl Alt Delete van Tamara Haagmans. Ik was dus ook heel blij om te horen dat haar nieuwe boek bij Ls ging verschijnen. Dit boek mocht ik dus echt niet missen en ik heb een paar dansjes gedaan toen ik hem in de bus had.

Vandaag deel ik dan ook graag mijn mening met jullie over dit boek. En ik kan je alvast verklappen dat de verwachtingen hoog waren.

Titel: De Mooiste dag van je leven
Auteur:
Tamara Haagmans
Verschenen:  Juli 2019
Pagina’s: 240
Uitgever:
L.s.

In De mooiste dag van je leven van Tamara Haagmans vindt Krista, medewerker bij een kringloopwinkel, in een oude doos een trouwjurk. Op aandringen van haar collega Marthe past ze de jurk en… hij zit als gegoten. Maar Krista heeft geen vriend, laat staan trouwplannen. Dan vindt ze in dezelfde doos ook nog trouwgeloftes en een ring. Van wie is de jurk geweest?
Krista besluit op zoek te gaan naar de eigenaar en komt terecht bij Roy. Ze hebben meteen een goede klik, maar Roy heeft een groot verdriet te verwerken. En durft Krista haar eigen geheimen wel prijs te geven…?

Het boek is een lekker formaat met een vrolijke cover. Ik moet eerlijk zeggen dat ik zelf dit soort covers vaak niet uitkies omdat ze mij iets te zoetsappig zijn. De rozenblaadjes op de cover liggen er een soort van op waardoor het boek wel een hele mooie uitstraling krijgt. Het lettertype was voor mij persoonlijk met mijn dyslectie net iets te klein en daardoor was het wat lastiger lezen als ik moe was. Ik denk dat ik daarom ook wat langer dan zou moeten over dit boek gedaan heb.

Maar dan nu het verhaal. Zoals ik al zei waren de verwachtingen zeer hoog. In het begin werd de toon van het boek al snel gezet. De setting (een kringloopwinkel) is weer eens wat anders dan ik gewent ben. En daarmee is ook het hele boek gezet. Hij is anders dan de cover me deed vermoeden. En ja, het is een feelgood maar er zit zeker een scherp randje aan. Het boek bespreekt pijnlijke onderwerpen. Van alledaagse onderwerpen tot onderwerpen waarvan ik hoop dat niemand van ons ze ooit zal mee maken.

Het lezen van het boek voelde voor mij aan als een heerlijke warme deken die Tamara soms weg trok omdat ze dan weer even iets heel ergs of gemeens moest laten gebeuren. Dit maakte het boek natuurlijk heerlijk en ook spannend genoeg om te blijven lezen.

Waar ik tijdens het lezen ook erg om moest lachen waren alle verstopte dingen uit Tamara haar eigen leven. (Kersen jurk etc.) maar voor dit soort dingen moet je echt haar Instagram en Facebook volgen.

Om een lang verhaal kort te maken heb ik weer heerlijk genoten van dit boek. De mooiste dag van je leven is een heerlijke feelgood met een scherp randje. Het boek is daarom een lekker boek om in de zon of onder een dekentje te lezen.

SterSterSterSterSter half

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *