Liefde & Gelato

Lieve lezers.

Liefde & Gelato is zo’n boek dat ik al veel te lang in de kast had staan en helemaal vergeten was. Maar toen ik aan het inpakken was voor mijn vakantie naar Italië sprong hij als een van de eerste in het oog. Wat een boek dat zich afspeelt in Italië lezen in Italië is natuurlijk perfect.

Lina brengt de zomer door in Toscane, maar aanvankelijk is ze niet erg in de stemming voor de Italiaanse zon en het prachtige landschap. Eigenlijk is ze er alleen maar omdat het haar moeders laatste wens was dat ze naar Italië zou gaan om haar vader te leren kennen. Maar welke vader laat nou zestien jaar lang niets van zich horen? Alles wat ze wil is zo snel mogelijk weer naar huis gaan.
Maar dan krijgt ze een dagboek in handen, waarin haar moeder schrijft over haar tijd in Italië én haar geheime liefde. Vanaf de eerste pagina is Lina gefascineerd en wil ze de geheimen van het dagboek ontrafelen. Daarvoor heeft ze wel wat Italiaanse hulp nodig. Enter buurjongen Lorenzo…


Laten we beginnen bij het begin. Liefde & Gelato heeft een heerlijke cover. Een schattig lettertype en 2 vrolijke ijsjes. De cover geeft eigenlijk niet te veel wel maar in mijn geval misschien ook niet genoeg. Misschien dat hij daarom vergeten in de kast was beland. Het is een normaal maatje boek wel redelijk licht voor zijn dikte. Wat dus super fijn in de hand ligt. Het lettertype is precies goed en daardoor las het voor mij heel prettig.

Het boek is verdeeld in een soort van 2 perspectieven. Je leest vanuit het heden (Lina) en vanuit het verleden via de dagboeken van Lina haar moeder. Hierdoor blijft de vaart er lekker in en wil je blijven lezen.

Beetje bij beetje ontvouwt het verhaal zich door de dagboeken en hoe Lina daar mee om gaat. Samen beleven ze eigenlijk een ontdekkingstocht en zijn we allemaal ook jij als lezer op zoek naar antwoorden.

Echter zitten er wat kleine foutjes in het boek. Nu weer ik niet of dit bewust gedaan is, of dat het veranderd is in de loop der jaren of misschien met het vertalen aangepast is. Maar bijvoorbeeld moet je in Italië de sneltrein al jaren reserveren en krijg je een coupe met stoel aangewezen. Aangezien ik dit net zelf had gedaan viel het me dus op dat dit in het boek anders was. Dit doet natuurlijk totaal geen afbreuk aan het verhaal maar het viel me natuurlijk wel op.

Maar al bij al heb ik enorm genoten van dit boek en kon ik niet stoppen met lezen. Ik had een lees-dip op vakantie maar dit boek heeft me er direct uitgetrokken. Ik heb door dit boek een extra trip door Italie gekregen met heel veel liefde en Gelato.

SterSterSterSterSter

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *