Lock Down – Maren Stoffels

Lieve lezers,

Vanuit uitgeverij Leopold kreeg ik de vraag of ik de nieuwe thriller van Maren Stoffels wilde lezen. Aangezien ik haar vorige boek erg spannend vond was ik natuurlijk erg benieuwd naar dit nieuwe boek.

Vandaag vertel ik jullie graag meer over dit boek.

Lock Down

Titel: Lock Down
Auteur: 
Maren Stoffels
Verschenen:  September 2021
Pagina’s: 192
Uitgever: 
Leopold

Ik weet waar jij mee bezig bent.
Denk maar niet dat je van me af bent.Drie vrienden huren midden in het bos een boerderij, zonder internet. Telefoons en social media zijn deze week verboden. Hun zelfverzonnen lockdown moet ervoor zorgen dat ze zich goed kunnen concentreren op de naderende examens. Maar al snel blijkt dat zij niet alleen zijn. Iemand houdt hen vanuit het bos in de gaten. Iemand die al hun geheimen kent. Iemand die wel héél ver gaat voor wraak…

Rond Halloween lees ik altijd graag boeken die eng zijn of heel erg spannend. Een boek van Maren Stoffels past daar dus perfect in.
We beginnen zoals altijd bij het begin. Het boek is een stevige paperback met een duistere mysterieuze cover. De cover glimt wel heel erg, dit was dus een beetje lastig met foto’s maken.
Het lettertype is lekker groot waardoor het heel makkelijk weg leest. Ook is het boek opgedeeld in lekker veel hoofdstukken, en spannende brieven. Door dit denk je de hele tijd, nog een hoofdstuk dan en voor je het weet is het boek uit.

Ook in dit boek is Maren weer de koningin van de plottwists. Ik denk dij dit soort boeken altijd super snel te weten hoe het in elkaar zit maar bij Maren weet ik dat er een grote kans is dat ik er naast zit. En als ik dan eindelijke het bij het juiste eind hebt komt er altijd nog een extra plot twist overheen.

Het boek leest als een sneltrein en ik had hem dan ook in 1 dag uit (en dat terwijl ik deze maandag gewoon moest werken). Het is spannend, mysterieus, griezelig en ook vrij grimmig. Dit alles is dus perfect voor een eind oktober read.

Zoals altijd zit het boek vol met belangrijke onderwerpen en thema’s. Ik moet zeggen dat dit boek een onderwerp besprak waarvan ik veel af weet en helaas ken. Maar het had ook een twist die ik pas laat zag aankomen. Hierdoor belichte het ook een heel andere kant van het onderwerp die voor mij eigenlijk een beetje verborgen was.

Heb je zin in een niet al te lang maar super spannend YA boek dan mag je Lock Down echt niet missen.

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *