Musical: Beauty and the Beast

Lieve lezers,

Tijdenlang verhaalt elke keer herhaalt. Meisje en het Beest (Belle en het Beest). Deze Disney Klassieker is sinds een aantal maanden weer te zien in het theater. Afgelopen vrijdag was het voor mij een magisch en betoverend weekend qua events en dan ook nog eens deze musical om het weekend mee te beginnen.

Zoals jullie natuurlijk wel wisten is Belle en het Beest mijn favoriete sprookje. (Alhoewel toen ik klein was het De kleine zeemeermin was). Daar was ik ook dol gelukkig en verbaasd toen ik hoorde dat ik naar deze musical mocht.

Al vroeg in de ochtend stond ik te popelen om deze musical te gaan bekijken. Ik heb hem samen met mijn broer en zus een aantal jaar geleden aan mijn ouders gegeven toen hij nog rond reisde. Mijn ouders waren toen helemaal vol enthousiasme over deze musical.
In het begin van de middag vertrok ik naar Scheveningen om nog even lekker over het strand te lopen en daarna lekker te gaan eten in het theater restaurant. Ideaal van eten daar is dat je jas gelijk in de garderobe opgehangen word dus je voor jou garderobe geen lange rijen hebt. Zowel niet bij ophangen als bij ophalen. Ook hadden wij het theater arrangement wat betekende dat we in de pauze naar een aparte ruimte konden gaan voor een lekker hapje en een bittergarnituurtje.

Natuurlijk had ik op de kaartjes al gezien dat we prachtige plaatsen hadden. En kijk eens hoe ooi in het midden dat ook echt bleek te zitten. En ik had het geluk dat (tot voor de pauze) er twee kleine kindjes voor me zaten. Waardoor ik echt heel het podium perfect kon zien.

De voorstelling begon en ik had het al meteen te pakken. Het stuk waar uit het boek voorgelezen werd. Ik hoorde gelukkig later dat veel mensen altijd even moeten slikken bij dit stuk. Maar deze musical begon zo groots en massaal bij dit stuk dat ik het gelijk prachtig vond.
Het decor was mooi en aan details was gedacht. Het was niet extreem groot maar wel heel multi functioneel. De kleding daarentegen was werkelijk waar prachtig en leek zo uit het Disney sprookje gelopen te zijn (met natuurlijk wat aanpassingen) Beest zag er mooi en realistisch uit. Ik vind vaak dat Beest zo’n enorme pop is maar dat hebben ze nu gelukkig niet gedaan waardoor het echt een stuk realistischer is en daarmee ook gelijk mooier aanvoelt.

De zang was heel erg goed. Al moet ik zeggen dat Belle af en toe een beetje hees of grieperig klok. Maar alle andere waren echt fenomenaal zowel in zang dans als acteren. Elke acteur was op zijn eigen manier uniek en zette de vertaling van zijn of haar rol prachtig neer. Ook zitten er in de show een aantal geweldige grapjes verwerkt waarbij ik bij sommige echt helemaal in een deuk lag (en gelukkig de rest van de zaal ook).

Het verhaal is natuurlijk niet exact hetzelfde maar het is wel echt prachtig neergezet met een geweldige Disney magie.
Echter kon ik wel merken dat er bezuinigd wordt op het theater. Persoonlijk vind ik dit heel erg jammer want de kaartjes zijn heel duur maar de overheid geeft helaas gewoon minder uit aan kunst en cultuur. Hierdoor was het niet zo groots als mijn ouders hem ooit gezien hebben. Het ensemble is gewoon een stuk kleiner en daardoor zijn sommige momenten niet zo groots als ik verwacht had.
Desondanks heb ik enorm genoten en heb ik de zaal zijn adem in horen houden en enorm hard horen lachen.

Belle en het Beest is een prachtige musical die je een avondje de Disney Magie laat beleven.

Hebben jullie deze musical al gezien? 

Liefs, Marjolein

2 thoughts on “Musical: Beauty and the Beast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *