Stacking The Shelves week 8 – 2016

Lieve lezers,

Wat vliegt de tijd zeg! Vandaag is het alweer tijd voor de nieuwe Stacking The Shelves en wel van week 8. Deze week kwamen er boekjes binnen waar ik al lang op zat te wachten om voor te lezen aan de kindjes. En!! Het laatste deel van mijn lievelings-serie kwam binnen. Kijk snel wat ik aan mijn collectie mocht toevoegen.

Mag ik eens in je luier kijken?
Muisje is ontzettend nieuwsgierig.
Overal wil hij in kijken, zelfs in de luiers van zijn vriendjes.
Haasje, Geitje, Hondje, Koetje, Paardje en Varkentje, een voor een komen ze aan de beurt.
Dan willen de vriendjes natuurlijk ook wel eens weten wat er in de luier van Muisje zit.
Er staat hun een grote verrassing te wachten.

Een geweldig boekje! Ideaal om kindjes te leren dat je op het potje moet poepen en plassen. Hilarisch en leerzaam. Zeer binnenkort komt de recensie online.

Kaatje viert Pasen
Hallo, ik ben Kaatje.
Over enkele dagen is het Pasen.
De juf vertelt dat de paashaas eitjes van chocolade brengt.
We maken er een mandje voor.
O, wat wordt Pasen weer leuk.
Eitjes zoeken en ontbijten bij oma en opa.

Een vrolijk verhaal over Pasen en de paashaas. 

Ik en de kindjes in de kinderopvang zijn dol op Kaatje en Karel! Dit boekje voor Pasen gaan we dan ook heel snel samen lezen en recenseren.

Karel in de Lente
Ik ben Karel. 
Vandaag wordt het een hele mooie dag. Het is lekker weer en buiten
is er van alles te doen. Ga je mee?

Vrolijk verhaal over de lente.
Voor peuters vanaf 24 maanden met 
de wereld rondom het kind als thema.

Ook dit boekje is weer ideaal om rondom het thema lente met de kindjes te lezen! Ook hiervan gaan we binnenkort de recensie schrijven.

De verborgen universiteit – De stad van de alchemist
In De stad van de alchemist gaat Alexa Westerhof op zoek naar de geschriften van de zeventiende-eeuwse magus Morgenstern. Kan zijn muziek de wereld vernietigen of juist verbeteren? En mag je magie opdringen aan de wereld als die daar beter van wordt? Welk spel spelen Jeremy Crowley en Augustus Fenrick? Samen met haar grootvader en vrienden duikt Alexa in de geschiedenis van geheime Londense genootschappen om een antwoord te vinden op alle vragen en te voorkomen dat Morgensterns theorieën in verkeerde handen vallen. Raadselachtige sterfgevallen zorgen voor onrust in Londen en als er rellen uitbreken, lijken de dagen van de stad geteld. Intussen moet Artemus Jones zich verantwoorden voor zijn betrokkenheid bij de gebeurtenissen van twintig jaar geleden en zwerft er een dakloze rond die meer te verbergen heeft dan zijn identiteit.

Eindelijk!!! Eindelijk is het laatste deel van mijn lievelingsserie hier!! Helaas heb ik nog 2 boeken die ik eerst moet lezen en dan ga ik in dit boek beginnen en komt er een grote serie recensie online te staan!

Hof van Doorns en Rozen
Het bos waarin de negentienjarige Feyre woont is in de lange wintermaanden een koude, sombere plek. Haar overlevingskansen en die van haar familie berusten op haar vermogen om te jagen. Wanneer ze een hert ziet dat opgejaagd wordt door een wolf kan ze de verleiding niet weerstaan om te vechten voor de prooi. Maar om te winnen moet ze de wolf doden en daarop staat een prijs. Niet veel later verschijnt er een beestachtig wezen om vergelding op te eisen. Wanneer ze naar het gevreesde feeënrijk Prythian wordt gesleept, ontdekt Feyre dat haar ontvoerder geen beest is, maar Tamlin – een van de dodelijkste, onsterfelijke magische wezens ooit gekend. Terwijl ze op zijn landgoed verblijft, veranderen haar ijzige vijandige gevoelens voor Tamlin in een vurige passie die elke leugen en waarschuwing over de mooie, gevaarlijke wereld van de Elfiden in rook doet opgaan. Maar een oude, kwaadaardige schaduw groeit over het land, en Feyre moet een manier vinden om het te stoppen of Tamlin en zijn wereld zullen voor eeuwig verdoemd zijn.

Na alle feestelijkheden van afgelopen zaterdag ben ik natuurlijk enorm benieuwd naar dit boek!

 

Welk boek van de lijst zouden jullie graag lezen/voorlezen? 

Liefs, Marjolein

2 thoughts on “Stacking The Shelves week 8 – 2016

  1. Ik zou Hof van Doorns en Rozen graag willen lezen! Vooral nu ik er zoveel over heb gehoord en gelezen op andere blogs, ik ben nu wel erg benieuwd geworden

  2. Kareltje zou ik heerlijk voorlezen aan mijn zoontje en de verborgen universiteit lekker zelf lezen!! Mooie stapel boeken!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *