Recensie: Mea Culpa

Lieve lezers,

Op de WBBB van Z&K vertelde uitgeverij de Fontein al over het boek Mea Culpa. Door de titel had ik eigenlijk niets met het boek. Maar toen de uitgever vertelde over het boek en daarna over de engelse titel wist ik het zeker. Ik moest dit boek lezen!

Titel: Mea Culpa
Auteur: Clare Mackintosh
Verschenen:  Maart 2016
Pagina’s: 284
Uitgever: De Fontein

  Koop bij bol.com

Wanneer een alleenstaande moeder de hand van haar zoontje even loslaat, gebeurt het ondenkbare: hij rent de straat over en wordt aangereden door een auto. De bestuurder rijdt door. In een fractie van een seconde verandert Jenna’s wereld in een nachtmerrie. Om de vreselijke waarheid te ontlopen verhuist ze naar een afgelegen plek aan de kust in Wales, maar de herinneringen, angsten en rouw zijn allesoverheersend. Inspecteur Ray Stevens leidt het onderzoek naar de dader. Vastbesloten om tot de bodem van de zaak te komen, zet hij zowel zijn professionele als zijn persoonlijke leven op het spel. Intussen wordt Jenna ingehaald door haar verleden, met alle verwoestende consequenties van dien…

Laat ik gelijk eerlijk beginnen. Ik vind de titel helemaal niets. Ik weet dat het een mooie vertaling is maar ik vind het echt niets. De engelse titel ‘I let you go’ vind ik veel beter. Ik had er dan namelijk voor gekozen ivm de dubbele vertaling om de engelse titel te doen.
De cover vind ik echter wel mooi. In eerste instantie snapte ik hem niet helemaal maar hij past heel goed bij het boek.
Omdat ik een vooruitlees exemplaar heb kan ik helaas niets zeggen over het lettertype en de papier kwaliteit.

Schermafbeelding 2016-04-04 om 23.41.39

Het boek begint gelijk goed. Je wordt direct in het verhaal gezogen. Je krijgt gelijk een heftig moment te lezen die toon staat voor de rest van het boek.
Daarna wissel je heen en weer tussen Jenna (de moeder) en Ray (de hoofdinspecteur). Je ziet beiden kanten van de zaak en ook hoe dingen onbedoeld mis kunnen gaan. Twee mensen worstelen allebei op hun eigen manier om dezelfde gebeurtenis.

Clare Mackintosh heeft een pracht boek geschreven. De personages zijn stuk voor stuk zo enorm goed dat het voelt alsof je echt in hun leven gekropen bent. Je voelt hun worstelingen hun emoties en begrijpt heel goed waarom ze iets doen. Dit gevoel heb ik niet heel erg vaak met boeken. Maar toch weet Clare je op een enorm verkeerd been te zetten met wendingen die ik echt niet zag aankomen.
Het boek is opgedeeld in twee delen. In deel 1 is de spanning echt om te snijden maar het begin van deel 2 vond ik iets minder.
Het boek is geschreven in meerdere luiken, hierdoor skip je heen en weer tussen personages. (Over dit deel moet ik een beetje mysterieus blijven anders ga ik spoilers geven)

Ook de settings in het boek zijn waanzinnig goed. Ik bevond me gedurende het boek op de plaatsen die Clare in het boek omschreef. Ik zag alles voor me en kon me er helemaal in verplaatsen. Alleen dit vind ik al een knap staaltje schrijven.

Het liefst zou ik jullie heel veel over dit boek vertellen omdat ik er echt weg van ben maar ik wil jullie geen plezier ontnemen van wat dit boek allemaal met je doet.

Het boek is zeker te vergelijken met Voor ik ga slapen en Het meisje in de trein. Het is een enorm goede psychologische thriller die je mee neemt in een stortvloed van gevoelens en emoties.

Mea Culpa heeft me enorm verrast en ik zag het echt niet aankomen. Ik kan eigenlijk niet wachten om het boek nog een keer te gaan lezen om te zien of ik nu de aanwijzingen wel zie.
Van begin tot het einde heb ik op het puntje van mijn stoel gezeten. Wegleggen is echt geen optie.

Lees Mea Culpa met ingehouden adem en ben klaar voor een boek dat je totaal overweldigd.

SterSterSterSterSter

Willen jullie dit boek lezen?

Liefs, Marjolein

Ps. Morgen verschijnt er iets heel leuks op de site rondom de Blogtour van dit boek.

 Met speciale dank aan Uitgeverij De Fontein.

8 thoughts on “Recensie: Mea Culpa

  1. Ik ben echt heel heel heel heel heel nieuwsgierig naar dit boek!!!! Heb echt nog geen slechte recensie gelezen.. Zoo benieuwd!!

  2. Hoewel ik door de titel niet meteen aangetrokken werd door dit boek, ben ik dat zeker weten inmiddels wel door de beschrijving & jouw recensie. Dit boek komt zeker op mijn TBR-lijstje. 🙂

  3. Wat opvallend dat de titel jullie ook niet aanspreekt. Ik las de Engelse versie in december en was gelijk helemaal weg van het verhaal. Wat ook al werd geschreven, door de heftige openingsscene zit je er gelijk helemaal in. De verassende plotwending is geniaal en de spanning wordt heel goed opgebouwd. Echt een mustread dit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *