Recensie: Belle en het Beest

Lieve lezers,

De laatste tijd heeft Clavis de meest mooie boeken op de markt gebracht. Zo ook een prachtige vertelling van het bekende sprookje van Belle en het Beest. Voor Clavis mocht ik dit boek recenseren en vandaag deel ik graag mijn mening met jullie over dit boek.

Titel: Belle en het Beest
Auteur: An Leysen
Verschenen:  Oktober 2016
Pagina’s: 42
Leeftijd: Vanaf 6 jaar
Uitgever: Clavis


Koop bij bol.com

Er was eens, in een land hier ver vandaan, een koopman met twee dochters. De oudste dochter was verwend en ijdel, en de jongste zat het liefst met haar neus in de boeken. Ze was zo mooi dat iedereen haar ‘Belle’ noemde. Op een dag verdwaalde de koopman in het bos en kwam hij terecht in een kasteel dat wel betoverd leek. Plots stond hij oog in oog met de enige bewoner: een beest! Hij wilde de koopman alleen in leven laten als hij een van zijn dochters naar het kasteel zou sturen. En tegen de wil van haar vader, vertrok Belle naar het kasteel van het Beest …

Het eerste wat aan dit boek opvalt is de prachtige cover van het boek. Het geeft je gelijk de indruk van belle en het beest maar het wekt ook gelijk een paar vragen op. Want het ziet er wel een beetje anders uit dan we van het Disney klassieke sprookje gewend zijn.
Het boek is voorzien van prachtige afbeeldingen op stevig glanzend papier. Hierdoor is het boek ideaal voor de kinderen om er zelf in te lezen en de afbeeldingen uren te bewonderen.

belle-1

Het verhaal is redelijk anders dan het klassieke Disney sprookje dat we gewend zijn. Belle heeft als eerste grote verandering namelijk een zus. Verder zijn de hoofdlijnen van dit verhaal wel hetzelfde zoals de bekende Disney klassieker. De twist aan het verhaal maakt het voor ons als volwassenen erg leuk om te lezen.
Het boek voorlezen is ook ideaal. Er staat niet te veel tekst op de pagina’s en hierdoor is het verhaal een heerlijk boek om voor het slapengaan voor te lezen. Echter ben je dan wel ongeveer een half uurtje bezig als je de tijd neemt om ook samen de tekeningen te bewonderen.

Het verhaal leest vlot en het taalgebruik is passend bij de leeftijd die in het boek voorgeschreven word. Beest is afgebeeld als een beest maar geen eng beest. Hierdoor hoef je dus niet bang te zijn voor nachtmerries voor de kinderen. Belle is zoals we gewend zijn een prachtige dame met een puur en zuiver hart.

belle-4

Ook leert het boek zoals we gewend zijn van sprookjes het verschil tussen goed en kwaad en geeft het ook gelijk een aantal normen en waarden mee.
Zo bewijst het verhaal dat je niet moet oordelen op uiterlijk en dat je voor iedereen zorgzaam moet zijn. Een mooie les om kinderen mee te geven.

En natuurlijk heeft ook dit sprookje zoals elk sprookje een prachtig einde. Al heeft deze variant aan het prachtige einde toch nog een bizarre twist.

belle-3

Kort samengevat is dit een prachtig boek om voor te lezen voor het slapengaan of gewoon samen op de bank om even lekker te genieten. De twisten in het verhaal die we niet verwachten maken het origineel en heerlijk te lezen verhaal.

Belle en het beest is een prachtige vertelling van het klassieke verhaal met een mooie twist.

SterSterSterSterSter half

Liefs, Marjolein

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *