Recensie: De horlogemaker van Londen – Blogtour + Win

Lieve lezers,

Vanuit uitgeverij De Fontein kreeg ik de eer om mee te mogen doen met de blogtour van De horlogemaker van Londen.
Een boek wat precies in mijn straatje valt. Ik had weer eens zin in een boek met diepere lagen wat geschiedenis en vooral een bijzonder verhaal.
Maar bleek dit boek ook zo bijzonder te zijn als het deed geloven?

Titel: De Horlogemaker van Londen
Auteur: Natasha Pulley
Verschenen:  november 2016
Pagina’s: 350
Uitgever: De Fontein

  Koop bij bol.com

Wanneer Thaniel Steepleton thuiskomt van zijn werk vindt hij een gouden zakhorloge op zijn kussen. Dit horloge redt een paar maanden later op wonderlijke wijze zijn leven. Gefascineerd door het zakhorloge gaat Thaniel op zoek naar de maker ervan. Dit blijkt Keita Mori te zijn, een eigenzinnige Japanse immigrant. Hij laat Thaniel kennismaken met een fantastische wereld van uurwerken, muziek en mysterie. Het lijkt allemaal onschuldig, maar een reeks van onverklaarbare gebeurtenissen doet Thaniel vermoeden dat er meer is dan hij op het eerste oog kan bevatten. Wanneer Grace Carrow in hun leven komt, raakt alles in een stroomversnelling. Thaniel wordt heen en weer geslingerd tussen zijn liefde voor de één en zijn loyaliteit aan de ander.

Het eerste wat opvalt aan dit boek is de bijzonder mooie cover. Deze is echt adembenemend en alleen al om deze cover moet je het boek in de boekenkast hebben staan.
Het boek is een prachtige hardcover met een ronde uitgesneden klok in de cover. Als je het boek open doet verschijnt er een prachtige plattegrond met het zakhorloge. Deze zie je ook door de cover heen. Alleen al hierdoor wil je het boek maar blijven aanraken en bewonderen.
De papierkwaliteit is van super stevig en prettig papier. Het lettertype is voor mij persoonlijk iets te klein maar niet vervelend om te lezen.

img_1635

Het verhaal neemt je mee naar het oude Londen, de stad staat aan de vooravond van een aanslag. Vanaf daar neemt het verhaal direct bijzondere wendingen waardoor je als lezer een bijna magisch gevoel krijgt. Dit alles komt door de schrijfstijl. Elke keer als ik het boek oppakte moest ik heel even wennen aan de schrijfstijl maar vanuit daar nam de betoverende stijl je gelijk mee in het boek. (Complimenten dus ok voor de vertaler dat dit bij de vertaling overeind is gebleven.)
De personages in het boek hebben allemaal hun eigen eigenaardigheden maar door de schrijfstijl heb je het gevoel dat je ze begrijpt. Vooral de vriendschap tussen Thaniel en de horlogemaker Keita Mori is extreem bijzonder om te lezen.

fullsizerender-2Het verhaal is vooral bijzonder  door de meerdere lagen die het heeft. Het is namelijk deels geschiedenis maar op een manier dat het niet als een geschiedenisles voelt.  Dit gemengd met magie in een zeer realistische setting geeft het boek een extra dimensie waar je niet omheen kun.
Het zoek is bijzonder uitgewerkt omdat het je langzaam steeds verder mee neemt het verhaal in en het langzaam opbouwt naar het plot. Ook door alles wat er omheen gebeurt het je niet een extreme drang om het plot gelijk te moeten weten en kan je heerlijk van het bijzondere verhaal genieten.
Maar ook de uitwerking van de karakters, niet alleen zijn ze extreem goed uitgewerkt maar ook hebben ze allemaal een bijzondere eigenschap waardoor je nog een vleugje meer magie krijgt en stiekem nog iets meer van ze gaat houden.

Wat ik nog wel iedereen mee wil geven is dat dit boek eigenlijk niet in een hokje te duwen is. Want het past bij zo veel genres en je kan er niet echt een stempel op zetten. Ik denk dat iedereen die van lezen houdt ook van dit boek kan houden.

” De Horlogemaker van Londen is een boek vol emoties en gevoelens met een vleugje magie”

SterSterSterSterSter half

En dan nu het extra leuke nieuws van deze recensie:

Uitgeverij de Fontein heeft rondom dit boek een leuke win-actie georganiseerd. En dit wel met een leuke Blogtourpuzzel hieronder alles wat je nodig hebt om te kunnen winnen:

Blogtourpuzzel: Verzamel alle letters op de deelnemende blogs, raad de naam en win een exemplaar van De horlogemaker van Londen!

Op elke blog vind je een aantal letters. Deze letters maken uiteindelijk een naam die iets met het boek te maken heeft. Stuur jouw gevonden antwoord voor 10 december 2016 op naar promotie@uitgeverijdefontein.nl en maak kans op een exemplaar.

De winnaar wordt na het weekend bekend gemaakt.

Deelnemende blogs:

Zonenmaan.net

Serendipitybooks.nl

Moredelight.com

Cinderellis.nl

 

De letters die ik jullie mag geven zijn de volgende:

img_1638

 

Heb jij dit boek al gelezen? Laat me dan vooral weten hoe jij het boek vond. 

Liefs, Marjolein

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *